Asyam41 Kızlar selam menenjit aşısı hangi aylarda yapılıyor kaç doz şeklinde oluyor bilgisi olan varmı
Deletedmom55 Asyam41 ben 9. Ve 13.ayda yaptırcam biz biraz geç kaldık doktorumuz o aylarda çağırdı değişiyor diye biliyorum
Hllergn Asyam41 iki yaşına kadar belli dozlari var onu doktorunuzla görüşüp yaptırabilirsinis. Bizim normalde gelecek ay basliyordu 7. Ayda ama ben ertelemeye karar verdim salgından dolayi
tatlisert Asyam41 biz 4 doz olarak yaptıracağız 3 bexsero, 1 nimenrix. 13ncü ayında bexseronun ilk dozunu oldu
Merveymn Asyam41 gittiğiniz özel doktor yokmu canım Bi sor istersen. Biz cuma günü gittik rota aşısının 2.sını ve menenjit 1.aşısını olduk hastane bomboştu 10dk çıktık hastaneden
Nisa1616 Menenjit aşısı 2.aydan itibaren yaptırılabilir.en önemli aşılardan biri.bazi doktorlar 9.ayda başlamayı öneriyor.ama 9.aya kadar bebeğin menenjit olmayacagininda garantisi yok.bu yüzden 2. Ayda başlanmalı.
balannesi_ Nisa1616 ben doktoruma sordum ne zaman olmalıyız diye yaşında öneriyorum dedi a ve b yapılcak ama yaşına girince çok mu geç kalmış oluruz korktum şimdi biraz
Nisa1616 balannesi_ biz de bilgimiz yokken çok kararsizdik.bununla ilgili uzmanlarin çok videosu var onları da izleyebilirsiniz.bize ilk doktorumuz 9.ayda başlayalım demişti.7.ayda farklı bir doktora gittik iyikide gitmişiz.hicbir doktor 3 yada 4 aylik bebek menenjit olmaz diye bir garanti veremez.bu yüzden 2.ayında yapılmalı dedi
Deletedmom54 Nisa1616 şuan benimde kafam karıştı.tabiki garantısı yok çünkü biz menenjit süphesiyle hastanede yattık 45 günlükken 😔 ama ben int baktım 3.ay yazıyor.rota virüs aşısıyla vurulcak sanırım doktorunada sormadım hiç
Nisa1616 Deletedmom54 bu tamamiyle anne baba ve doktorla verilebilcek bir karar.ama ilk aylarda da bu risk varken neden bekleyelimki yapılabiliyorsa ve risk varsa bence ilk fırsatta yapılmalı.doktorunuza da danışın tabi
Deletedmom54 Nisa1616 evet en korktugum şey benimde artık 🙄 şu 3 ay bitsede aşılarını olsa diye dua ediyorum 🙏🌸