busra37 Umutaras27 yayla tarhana mercimek bazen herşey çorbası 😀😀 ama hepsinde mutlaka et yada tavuk suyu var tabii ☺️
arden2019 Kabak,patates,havuc,ciftcekilmis kiyma,mercimek ,balkabagi,su haslayip blendrdan geciriyorum uzerine az zeytinyag
ilknur_08 Umutaras27 benim kızım 5 aylıkken çok hevesliydi yemek yemeye. Biz yemek yerken masaya ve yemeklere saldırıyordu. Ne versem ağzını açıyordu. 5,5 aylık tadımlara başladık 1 çay kaşığı kadar çok değil. Sadece elma ve yoğurt denedim ilk zamanlar fena değildi. Tam 6 aylık olduk ek gıda denemeleri tam anlamıyla başladı. Çocuk tamamen değişti sofrayla yemekle alakası kesildi. Kaşığı görünce kıyametler kopuyo. Dudaklarını kilitliyordu açabilene aşk olsun. Bende zorlamadım biraz ara verdim. Sonra parmağımla tattırmaya başladım. Mama kalıklarını eline verdim. Meyveyi parmak gıda olarak eline verdim kontrollü yedirmeye çalıştım. Derken kaşığı fobisini unuttu. Şimdi bizim yemek saatlerinde besliyorum biz yerken ağız hareketlerini taklit ediyor. Çok iştahlı değil ama az da olsa yiyor artık. Bir hafta sonra 8 aylık olacak. İstemediği zaman zorlamıyorum ama pes etmiyorumda ara ara hep birşeyler veriyorum. Bir de benim kızım açken yemek yemeyi reddediyor. Emzirdikten 30 dk -45 dk sonra veriyorum yani tam ara öğün gibi. Sende dene inşallah işe yarar. Bende çok zorlandım daha yeni yeni yemeye başladık. Yeni vereceğim şeyleri önce parmağımla dudağına sürüyorum tadını aldığında yalanıyor. Beğenmezse kafasını çevirip ağzını bile oynatmıyor😊😂en zor süreçlerden biri bu bence sakin kalmaya çalışın siz stres yaptıkça yemiyorlar. Ben artık şöyle düşünüyordum. İnsanoğlu bir şekilde karnını doyurmayı öğrenir ve doyurur aç kalmaz şimdi yemiyorsa daha sonra yer. Bence her çocuk 6 aylık ek gıdaya hazır olmuyo. Çok uzun yazdım ama seni çok iyi anlıyorum. Dert etme göreceksin zamanla yiyecek👍
Umutaras27 ilknur_08 ben çok stres yapıyorum hiç mi yemez insan artık pes ettim yinede sizin dediklerinizi uygulamaya çalışacağım sağolun 🙏🏻