Alyakbrfth Kızlar bebeğim 6 ay 18 günlük süte alerjisi var ve mama yediği için 5 aylıkken ek gıdaya başladık benim sorunum bütün tahılları (yulaf unu pieinc unu yulaf ezmesivs) yiyor fakat sebze yemiyor patates havuç sebze çorbası mevsimlik sebzeler hepsini denedim hatta bunların içine de tahıl koydum gene yemiyor meyveleri de yiyor ama bi türlü sebze yediiremedim sizde var mı böyle sorunlar yardımcı olabilir misiniz
ikos58 Alyakbrfth benımkıde bos yemıyor bıraz zeytınyagı ve pekmez koyuyorum tatlanıyor ve yıyor bır de boyle deneyın ıstersenız
hemsirebiranne Alyakbrfth merhaba , bebeğinize ek gıdaya meyveyle baslattıysanız eğer sebzeyi kabullenmesi biraz zorlaşıyor.. sebzelerin içine bir küp balkabağı atarsanız biraz daha tatlanır birde öyle deneyin
Lesya Alyakbrfth evde yaptığın et suyundan koyabilirsin zeytinyaginla tat verebilirsin bizimkide yemiyordu bal kaynağı havuc dene tatlandırıyor canim
Alyakbrfth AHFKASAP evet mevsim meyveleri elma armut muz ile başladım ama bir kaç gün sonra sebzelere de başladım ama yemedi
ikos58 Alyakbrfth evet ben avent buharlı pısırıcı kyllanıyrm pıstıkten sonra koyup oyle pure halıne getırıyorm
Mom107 Alyakbrfth Ek gıdaya meyve ile başlandığında bebeğin sebze sevmesi çok zor oluyormuş sıralama önce yoğurt sonra sebze meyve şeklinde olmalıymış
AHFKASAP Alyakbrfth Sebze ile başlasaydınız zorluk yaşamazdınız büyük ihtimalle. Ben bu ihtimali düşündüğüm için sebzelerle başladım 🙄
Lesya Alyakbrfth canim biz ilk ek gıdaya yogurtla başladık sonra sebze sonra meyve ilk meyveleri verince sebzeleri sevmiyorlar cunku
Seyhan Alyakbrfth önce meyve ve tatlı şeylerle başlarsanız hiç bir sebzeyi sevmez ve reddeder bazen yanlış yapıyoruz , önce sebzeleri denemelisiniz
Alyakbrfth hemsirebiranne balkabağını öyle yapabilirim ama diğer sebzeleri evet bursa yanlışlık yaptım galiba meyveyle baslatarak😔
Alyakbrfth Mom107 sut ürünleri alerjimiz olduğu için yoğurtla başlayamadım meyve ile başladım bu da sebze yememesine neden oldu galiba
Alyakbrfth [bilinmeyen] olabilir onuda düşündüm ama tahıl yiyor mesela onuda yemezdi onları ilk başlarda meyveli yapmadım şu an meyveli ara öğün olarak yapıyorum ama sebzeleri ne denediysem yemiyor😔
Mom107 Alyakbrfth Aynen öyle kime sorduysam meyveyle başlayanlar sebze yedirmekte zorlanmış belki biraz ısrarcı olup hafif karışımlar yaparsanız sevebilir
Alyakbrfth AHFKASAP aslında böyle reddedecegi hiç aklıma gelmedi sonuçta tatlarını bilmediği için yer diye düşündüm ama meyveler tatlı olduğu için sebzelerden de onu bekliyor galiba 😔
Alyakbrfth Lesya et suyu da kullanamıyorum alerjimizden dolayı tavuk suyu denemeyi düşünüyorum daha denemedim gezen tavuk ariyorum🤗
yigitasaf2507 Lesya yogurdu kendiniz mi yaptiniz bende vericem hazirmi almaliyim kendimmi yapmaliyim yardimci olur musunuz
Emine Alyakbrfth oğlumda yemiyordu şuan 10 aylık yeni yeni başladı doktor ısrarcı olma ara ara ver unutturma dedi o şekilde şimdi yemeğe başladı
Alyakbrfth Emine inşallah benim kızımda yer ısrarcı değilim fakat üzülüyorum hiç yemeyecek diye korkuyordum saolun🤗