Newmom1010 biberondan. Meme reddi başlar. Ucu az akması bir şey değil, memeden emmek farklıdır. Sütün gelmesi için çene dil ağız komple kasları çalıştırması gerekir. Gün gün ilmek ilmek çalışır bebek.
En anne memesine “benzeyen”, en az akıtan vs biberon da olsa,biberon biberondur.
3 aya yakın oğlumu bilerek döke saça bizatihi kaşık / şırınga ile besledim. Ağladı ağladım neler neler…
Sütüm geri gelince artınca,sürekli meme de verdim ama az ama çok; emdi yani başka bir alternatif yoktu.Büyüdükçe kuvvetlendi. Doktor + ebe hemşire + emzirme danışmanı ile adım adım takip ettik.
anne kokusu da rahatlatıcıdır 😊
5dk emip uyuması çok normal.Kimse demedi mi “yenidoğan bebek,yorgun.Dünya’ya geleli kaç gün olmuş,emcek yorulcak uyucak emcek yorulcak…?
Anne sütü hızlı sindirilir, sık uyanır sık acıkırlar.Mamanın sindirimi daha uzun vakit alır,”ay çocuk doydu bak açmış uyumadı susmadı” gibi bir yanılgı genelde yaşanır.
Mamaya başlama sebebiniz doğum ödemini mi toplayamadı? Anne sütüyle 10gram dahi almadı mı? Özel bir durum mu var?
ilk gün sütünüzün gelmemesi gerçekten gelmedi mi? Yoksa size acaba destek olan mı yoktu? Hani kolostrum sağmayla çıkmaz zaten yoğun yağlıdır damla damla gelir günlerce.
Bebiş tembel değil,henüz çok küçük, yenidoğan ♥️🧿