Eylembugra Arkadaşlar bebeğini yürütece koyan varmı varsa kaç aylıkken başladınız benim bebeğim 5 aylık ve ben koyuyprum şuan yürteçle gidebiliyor ama zararlı olduğunu söylüyolar siz ne düşünüyosunuz fikre ihtiyacım var
[silindi] Eylembugra Erken gibi geliyor bana bende yürütrç aldım ama şuan yürütmüyorum sabitleyip koyuyorum pyunxaklarıyls oynasın diye :)
Denizpoyrazz Kullanan birçok arkadaşım var bende bebeğime kullanıyorum bir zararı olduğunu düşünmüyorum. 6 aylıkken başladık şuan 7 aylığına heryere istediği gibi yürüyebiliyor yürüteç ile.
Eylembugra Tosbigim benimki sadece yürüteçte duruyo hep ayakta durmak istiyo ben öecbur koyuyorum hemde saatlerce
Denizpoyrazz Eylembugra evet duydum canım ben kullaniyorum yinede oğlumda. Çünkü ya hep kucakta durucak ya yürüteç ile gezicek. Emeklemeyi ve yerde olmayı asla sevmiyor. Bende yoruluyorum haliyle.
Gzd24 Eylembugra bunu çok araştırdım erkek bebek annesi olarak, yumurtalarının kanala kaçma veya baskıdan dolayı ezilme gelismeme riski olabiliyormuş. Kontrollü bir şekilde kullanırsanız belki bir sıkıntı olmaz ama ben ilk adım arabası almayı düşünüyorum bu sebepten
Dunyadaki_cennetim45 Eylembugra benim kızımda öyle sürekli ayakta durmak istiyor dönmeden oturdu ve emeklemeye de hiç niyeti yok gibi gözü yürümekte yurutecte yürümeye bayılıyor karinlikta filan oda oda geziyor
Deletedmom114 6 buçuk aylıkken yarım saat koyuyorum. Yarım saat içinde maratona yapmam gerekiyor çünkü ve yalnız kalmaktan asla hoşlanmıyor. Yemek, çamaşır, ütü halletmem gereken işleri.
Eliffhanife Kizimi katiyordum yurutece ama yerde durmak emeklemek istemiyo parmak uclarina basiyo surekli nasil unurturacam bilmiyom surekli kucaktayiz artik
Merya Eylembugra canım hem psikolojik hemde fiziksel açıdan zararlı. Kısıtlı bir mekanda kaldığı için psikolojik gelişimi olumsuz yönde etkiliyor. Beden algısı yeni yeni geliştiğinden yanlış beden algısına kapılmaya kendisini yürüteçle bir algılamasına sebep oluyor. Bebekler içinde yığılarak durdukları için kifoz yada skilyoz gibi omur eğriliğine sebep oluyor. Ayak yapısı da henüz oluşmadığı için yere bastırılıyor ve ayak deformiteleri oluşuyor. Kalça yapısı henüz gelişmediğinden kalçalara yüklenilmesi sonucunda kalça problemleri oluşabiliyor. Ve bebekler henüz yürümeyi bilmedikleri için parmak Ucunda yürüyorlar ve bu onlarda alışkanlık yapıyor.
Tutumluanneee Eylembugra fizyoterapistler kesinlikle önermiyor, bende almıştım bebeğim 10 aylık çok nadir koyuyorum 5 er dakikayı geçmeyecek şekilde
Eseren Eylembugra bende koydum 5 sylikken ama simdin8.5 ayliyiz ve artik koymuyorum orumcege cunku iki defa dusme tehlikesi atlatti ondan dolayi artik koymuyorum kendi kendini ayaga kaldrio orumcekten attio parmak ucuna basio ordanda agirligini yan tarafa vererek atio
Merya Eseren Amerika birleşik devletlerinde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa tramvaları nedenleri arasında %90 oranında yürüteç kazaları tespit edilmiştir.
Mrveaa Benim kızımda 5 ay 6 günlük 2 gün oldu yürüceç aldık ve koyuyorum evi geziyor oğlumu da 4 aylıkken koymuştum şuan 4 yaşında şükür bir sıkıntı yok Allahın izniyle bişey olmaz insallah bebekler kucakta sıkılıyor yerde de ağlıyor yürüteçte gezince mutlu oluyor benim kız ☺️
Eseren Merya bizde biraktik iste bindirmiom artik gozumun onunde oyun oynarken dustu bide yaninda olmasam allah korusun baska seylerde olur