Balbebek43 Kızlar yardımınız lazım inanın sasrdım ne yapacağım oglum suan 6 ay 7 gunluk ek gıdaya gctık ama cok ıstahsız bısey yemek istemiyor sureklı emmek istiyor bnı bu gune kadar sadece bnı emdi su bile vermedim o boyle yaptıkca suan cok pısmanım vermedim diye hemsıre kilosu cok cok ıyı 11 aya kadar hıc kılo almasa bile olur dedi ama inanın kilo umrumda degıl yeterki alıssın ek gıdaya istiyorum kasıkla corba versm yemek istemiyor emmeye alıskın oldugu ıcın kasıgı emmek istiyor tutmakta zorlanıyor cıkarıyor dilini nereye koyacağını bilmiyor alıskın olmadığı ıcın kasıga ablam suluk almıs ona corbasını koydum o zamanda agzında gevelerken sulugun ucunu az bısey agzına gidiyor corba ama biberon falan vermek istemiyorum daha sonra anneyi emmeyı bırakır dedi hemsıre kasık ver dedi suana kadar sadece yogurt ve patates kabak corbası verdım ayrı ayrı yapıpta ama 5 kasık bile yemek istemedi ya 3 gun kuralı uyguluyorum zaten bir tek ogunu var suan oda corba onuda almıyor kahvaltı falan hıc gecemedik bile blw yontemını yapmak istiyorum aslında ona cunku sureklı kndı bıseyler gevelemek istiyor agzında diş yerlerini kasıyor havucu falan az haslayıp verem desem daha tutmayı bilmiyor cok koparır agzınla yutamaz cıgneme falan zaten bilmiyor bogulur dye blw yontemını suan dusunmuyorm ama en azından kasıkla yada bardakla corba verdıgımde tutsun kabul etmesi ıcın ek gıdayı napmam gerek inanın ek gıda eziyet geldı bna cnku yemedikce moralim bozuluyor o yuzden ne corba yptısam ıcıme sinmiyor ☹️uzun oldu helal edin hakkınızı
Tgce16 Balbebek43 yani tabiki emmek isteyecek çay kaşığı ile d vitamini nasıl veriyoruz damla o şekilde tattirarak ilerleyecek siniz hemen pes etmeyin almadığı şeyi üç dört gün sonra tekrar deneyin
Mom9 Balbebek43 erken vermekle ek gıdayı yiyecek diye bi bağlantı yok. Benim kızımda 6ay sadece emdi. Su bile vermedim. Şimdi ne versem yiyor. Bunun bence eğer ki sağlık sorunu yoksa kansızlık, çinko eksikliği vs. İştahsız olabilir bir çok nedenden. Genetik bile olabilir oyle düşünün.llla yiyecek daha çok başındasınız
Burcuveburcum Balbebek43 bir haftada mı karar verdiniz yemek istemediğine daha çok küçük boşuna evham yapmayın yönteminize karar verin kaşığa ağzını açmıyorsa bırakın eline yesin mama sandalyesinin altına örtü serin haşlayın havucu parmak uzun ve kalınlığında verin eline patates kabak balkabağı brokoli bakın nasıl yiyor
GramPozitifBakteri Balbebek43 bende tattiriyorum suan 3 gun kuraliyla benimkide sadece emdi su da vermedim ama ek gidaya istekli yogurdu ilkinde begenmedi zorlamadim ikinci gun pekmezle verdim yedi bir iki damla damlattim hemen doktor onermisti aklinda bulunsun..emmeyle bi ilgisi oldugunu sanmiyorum oyle olsa benimki de almaz..acele etme hazir degildir belki daha yemedigi seyi zorlama baska bisey tattir..tatlarini ala ala alisir diye dusunuyorum moralini bozma hem doysun diye vermiyoruz henuz zamanla alicaktir pes etme
Balbebek43 Tgce16 dogru diyorsun aslında canım ben birazda sabırsızım heralde tatrırma olarak degıl de doyacak gozuyle bakıyorum blkıde cok fazla yuklenıyorum birden
GirayinAslisi Meyve fl ntattirdiktan sonra yoğurt içine meyve katarsan onuda seviyorlar tatlı diye ayrıca yen iyen ialisiyorlar oglum bi gun iyi yiyor bugün hiç yemiyor iyi dediğimde 6 7 kasık işte çok zorlanıyorum anca 6,ay 8 gunluk
Balbebek43 GirayinAslisi bızımde oyle canım ya 6 7 kasık zorlala oda yarısını cıkarıyor zaten neler veriyorsun baska canım bakalım meyveli vereyim yogurdu birde
GirayinAslisi GirayinAslisi yumurta sarısına birazcık labne az d a pekmez katıyorum arada sabahları kahvaltı niyetine veriyorum içine sutunden koyabilirsin çünkü yoğun kıvamlı oluyor. Onun dışında havuç kabak patates tattirmsitim bu üçünü 2 bardak suda hasliyorum blendirdan çekip 1 çay kaşığı zeytinyağı kattim ondan da yedi onun dışında muzu armudu elmayi tattirmistim arada boş rendeleyio yediriyorum bazen de yoğurdun içine meyveyi rendeleyio yediriyorum tatlı olduğu için hoşuna gidiyor yiyor tabi öyle bi kase değil yanu 3 4 yemek kaşığı ancadir bunlar şimdilik böyle zorlamıyorum da arada yiyor işte ayrıca şu iciriyirum suluga koyuyorum sidmi içmeye alsiti yerken de şu içmesi iyi oluyor boğaz da fln da kalmıyor Hele ki yumurta yerken
Balbebek43 Mom9 dogru diyorsun canım belkide acıkasıya kalmıyor ıkı saat bası emmeye alıskın beni belkide acıkasıya kalmıyor ondan ek gıdaya yer kalmıyordu olabılır 6 aylık bebek ıcın 2 saat arayla emmesı cokmu fazla
Tgce16 Balbebek43 hiç zorlamamaya çalışın sonra hiçbir şey istemez biz daha geçmedik belki geçince bende öyle olacağım böyle konuşması kolay tabi ama zorlamamak gerekli 😄
Balbebek43 Tgce16 valla bende oyle diyordum canım 🙈😂annelik iste doymasını istiyorsun aslında tadımlık daha ama napalm rahat etmiyor insan illaki doyacak bebıs