Mercan2020 Mememde ağrı hissettim bugün.bir kontrol ettim ki sertlik ve şişlik var bir bolgesinde sanırım süt birikmiş.ne yapabilirim başına gelen varmı ?
Ebru-34 Mercan2020 Mastit denilen olay. Ilık duşa girin göğüsünüzü sıkarak sütü boşaltın o sütü bebeğinize vermemeniz gerekir.
Yedaarven Mercan2020 Bol bol emzirmeniz gerekiyor, şişlik olan kısma bebeğin çenesini getirerek emzirebilirseniz kolay açılır çok geçmiş olsunn
Tgce16 Mercan2020 emzir, sağ, sıcak su torbası bekletebilirsin yada sıcak havlu Ben sıcak su torbası koyup sagmistim
Si_se_ta_be Mercan2020 Mastit olmuş çök süt birikmiş ılık bir duş alıp göğsünüze masaj yaoabilirsiniz. Yada sıcak havlu koyabilirsiniz göğsünüze birde sütünüzü sonra biberona sağın
Yedaarven Ebru-34 Mastitte emzirilir, apse yapsa bile emzirilir. Ben apseden ameliyat olduğum halde emzirmemde bi sakınca görmedi doktor. Ne kadar emzirirsen o kadar çabuk normale döner dedi.
Mgtlh Üstte kalsın. Ama bildiğim kadarıyla banyoda sıcak suyun altında sağ göğsünü benimde öyle şuan emziriyorum geçmezse öyle yapicam sadece belli bir yerde var
Ebru-34 Mercan2020 Şöyle söylim damar tıkandığından enfeksiyonda olabilir ben emzirmedim sağıp döktüm kendimde duşta o sütü boşalttım parçacıklı geldi vermedim. Siz bilirsiniz. Netten daha ayrıntılı araştırabilirsiniz
Yedaarven Mercan2020 Açılır açılır sıkmayın canınızı, pazartesiye kadar geçiremezseniz aile hekiminize gösterirsiniz antibiyotik falan başlanması gerekirse ilerlemeden önüne geçmiş olursunuz.
Yedaarven Mercan2020 Ateşiniz çok yükselirse mutlaka doktor görmesi gerekir bu arada dikkat edin duştayken falan sağarak sütü tamamen boşaltmaya çalışın içinde birikip apseye dönmesin.
Si_se_ta_be Mercan2020 Ewet normal benim doğumdan sonra hergün öyle süt birikiyordu geceleri ağrısından uyuyamaz kolumu bile kaldıramazdım o derece ağrı oluyordu