[silindi] kızım 7 aylik 1 haftadır gündüzleri emmek istemiyor mama aldik geceleri emiyor ek gida fazla fazla yemek istiyor. emmedigi icin almasi gereken mama yada sut 1200 yada 1000ml buda 8 yada 7 kere mama içmesi gerekiyor 180cclik🙄 simdi bu düzeni nasil kurucam? kac saatte bi mama vereyim 5 kere veriyorum suab ama az geliyor
[silindi] [silindi] Bir bilgim yok tahmin yürüterek söylüyorum ek gıda alıyorsa bence 2.5 3 saat idealdir 😅
mom0989 [silindi] biz de 7 ay 5 günlüğüz. 24 saat içinde toplam 7 kere besleniyor. Biz 150 cc yiyoruz içine mecbur biraz katılaşsın diye bir kaşık pirinç unu koyuyorum. Çünkü 4.ayından beri ne meme ne de biberon almadı neler denedik neler. Yani illa 180 cc diye yapma. Bebeğin ne kadar istiyorsa o kadar ver. Biz daha ek gıdaya geçmedik ek gıdaya geçseydim eğer günde 6-7 kere mama veremezdi.
Emeliss [silindi] oğlum 8 aylık gece bazen emiyor gündüz de uyku sersemi falan öyle emziriyorum denk gelirse gündüzleri 3 yada 4 defa 120 180 arası içer gece 2 yada 3 defa 120cc her seferinde özellikle bir hesaplama yapmadım ne zaman isterse o zaman veriyorum
[silindi] Emeliss meme reddimi yasadniz benim kziim bu ara gündüz emmek istemiyor😒diş zamani diyor ek gida nekadar yiyor
Emeliss [silindi] 4. Aydan beri meme reddinde her yolu denedim sağıp veriyordum ama artık onu da kabul etmiyor keyfi yeterse gece emiyor sadece onun haricinde uykuluyken ben alıp emziriyorum dişleri de hiç aralıksız çıkıyor 8 tane oldu olabilir bazı bebekler de meme reddi oluyormuş
Emeliss [silindi] sabah kalkınca mama içiyor 1.2 saat sonra kahvaltı yapıyor peynir bebe bisküvisi yaptım ondan yumurta sarısının çeyreği karıştırıp veriyorum ortalama 2 saat sonra meyve yiyor muz elma armut vs 1 saat sonra mama 2 saat sonra çorba 2.3 saat sonra yoğurt varsa avakado da karıştırıyorum yine isterse mama 1.2 saat sonra 9.10 arası uyur o arada muhallebi ve yine mama bu şekilde yoğurdu çok seviyor bazen kahvaltı yapmıyor yine yoğurtla bisküvi karıştırıp veriyorum
deletedmom763 [silindi] emme olayı tamamen bitti mi ? Sadece mama mı içecek? Sadece mama içecek ise kendimizden örnek vereyim oğluma sabah kalkınca 150 ml mama içiriyordum sonra uyuyordu kalkınca kahvaltı 2. Uykusuna geçişte 150 ml mama… uyanınca em gıda… akşam komple uyurken 150 ml mama … gece 11-12 arası uykusunda 150 mama.. 3-4 arası uykusunda 120 mama.. bu şekilde yaptım 7. Ayda .. ve kilo alımı çok iyiydi 1 kilo aldı 7. Ayda… ama hala ara sıra emziriyorsan bilemiyorum nasıl ayarlanabilir
[silindi] deletedmom763 el atsan cok sevinirim🙏gece emiyor ama yutkunma seside pek gelmiyor şöyle anlatim 8de mama veriyorum 150 yada 180 uyuyor 2 saat sonra kahvalti uyuyor uyandigunda ek gida uyuyor uyandgnda mama aksam meyve denk gelirse emiyor gece uyumadan 180 iciyor gece beni emiyor toplamda dün 5 kez 180 icti
deletedmom763 [silindi] birde rakamlara takılma şu kadar cc içmeli akşam şunu içmeli sabah bunu vs… ben cok yaptım anca kendi kafamı yordum hiç bir işe yaramadı ne kadar içeceğine kendileri karar veriyor bu bıdıklar
denizcocuk [silindi] bu beslenme olayının bir standardı olmadığını anne olduktan sonra anladım. Çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmeniyim. Teoride bütün gerekleri bilecek kadar kendimce okudum araştırdım ettim vs. Ama gel gelelim pratikte durumlar başka 🤷🏼♀️ Çocuk yönlendiriyor tamamen. Yani birisi 100 cc içiyorken birisi 50 içip doyuyor. Kendi bebeğimden örnek vereyim. Meme reddiyle beraber 2. Ayından itibaren sağarak besledim. 10 aylık olacak şu an. 2 ay erken doğdu. Sıfır iştah. Hala ağzını açmıyor ek gıda için. Ama boyu kilosu yerinde. Hatta vaktinde doğan bebeklerden önde bile boyu 🤷🏼♀️ Ben de şaşırıyorum.
Deletedmom114 Kahvaltı, yoğurtlu meyve, çorba ve dediğin gibi kase şeklinde yiyor. 2 defa mama 8382o29474 kere meme ile besleniyor. Yine de aç 🤦🏻♀️
deletedmom763 [silindi] çok çok iyi besleniyor bence… kafana takma Bnm oğlan bu kadar yemiyordu vallahi maşallah😆 ztn artık yeni doğan olmadıkları için sıvıyı çok ihtiyaçları da olmuyor… 8. Aydan sonra günde 500-600 cc mama içse yeterli olur demişti doktor 7. Aydasın zaten…
deletedmom763 [silindi] bende cok kafayı yedim ama 9. Aydan sonra bi rahatlama geldi saldım ne halt ederse etsin dedim biberon ve mama düşmanı bi oğlum vardı biberonu görünce çığlık kıyamet…ben salınca kıymete bindi mama meme(binerona meme diyor) diye peşimde dolanıyor 11 aylık olucaz.. boşver ne içerse içsin 😁
denizcocuk [silindi] aynen öyle oluyor. O yüzden istedikçe ver. Besin değeri yüksek ve kaliteli eklerle destekle. Bir standarda koymaya çalışma bence. Çünkü büyüdükçe değişiyor. Dişdi ataktı büyümekti derken değişiveriyor her şey
[silindi] deletedmom763 evet 3 gun somra 7 olucsz🌸toplam 5 kez mi mama veriyorsun birde hangi mamayı kullanıyorsun😍