Aslimm Hanımlar selamun aleyküm ,benim bebeğim ayakta sallanarak uyuyo. Ve sese çok hassas ,en ufak seste uyanıyo, onu sese nasıl alıştırdı şirin acaba ?
Semrakrhn38 Aslimm Aleykum selam canim kizim 9 ay 21 gunluk kizimda ayakda sallanarak uyuyor bazend3 besikde salliyorum kucukkn cok supurge sesiyle fön sesiyle ninnilerle uyudugu icin sese aliskin eger cok uykusi varsa sesli ortamda uyur bazen ufak sese kalktigida oluyor.
Anneyim2 Aslimm doğar doğmaz tv açıkken de uyuttum misafir varken de uyuttum. Asla başka odada yaptırmadım. 2 sini de o şekilde büyüttüm. Bazı anneler hemen oda ayırıyor oda yapıyor ben ondan yana değilim. Sessizliğe alistirilmamali. Çünkü siz evin içinde sessizliği sağlarsınız dışarıyı sağlayamazsiniz. Siz çocuğa göre değil çocuk size göre alismali.
Aslimm [silindi] küçükken yapıyordum evet piş piş açıyordum ama alışsın istemiyorum açıkçası ,5aydan sonra bıraktık. Şuan 8ay 24 günlüğüz
Aslimm Semrakrhn38 bende küçükken süpürgede ,televizyon yanında filan uyutuyordum ama nasıl olduysa büyüdükçe rahatsız olmaya başladı. Şu an ayakta sallasam uyanmaz ama yerde olsa hemen uyanıyo
Deletedmom114 İlk 4 ay odada rukye süresi açık kalarak uyudu. Daha sonra azaltarak,uykuya geçince tamamen kapatarak bıraktık. Gündüz daha sesli ve aydınlık. Gece biraz daha sessiz ve karanlık uykuya geçmesini sağlıyorum 💁🏻♀️
Aslimm Deletedmom114 küçükken benimki de uyuyordu evet ama şuan 9.aya girmek üzereyiz ve yerde iken en ufak sese uyanıyo.
ankarahanimefendisi Aslimm büyüdükçe algıları açılıyor çünkü çevresini fark ediyor hem uyumaya direniyor hemde en ufak bir ses dikkatini çekiyor. Bende doğduğundan beri gündüz tamamen sesli ortamda normal şekilde uyuttum gecede tamamen sessiz ortamda uyuttum bu şekilde alışınca iyi oluyor. Süpürge sesi ve kolik sesini ağrısı olunca gazı olunca yada uykusu bölününce açıyorum şu an beş aylık🙈
Aslimm ankarahanimefendisi 5 aya kadar biz de öyleydik ,pişpiş açıyordum gazımız vardı diye süpürge sesi, su sesi vs ile uyuyordu ama 5.ayda bıraktık şu an 9 aya bir kaç günümüz kaldı çok hassas sese 😊
Ebrt 7 aylık bebegım dogduundan beri en buyk sorunumz o kadar hassas ki. Dısardakı ezan sesıne gunduzlerı gecen hurdacı patatescı sogancı sesıne en ufak uzaktan gelen sese uyanyr parmak ucumda yuryyorm evde uyanmasın diye . Ses alıstrnak ıcın pış pış actm yada muzık actım camasır makınası calstrdm ses olsun diye malesef basarısz oldm alışmaynca alşmıyor . Butun ısımı aksam esım geldjten snra yapyr bebege o bakarken cnku gündüz uyankken yanında ıstyr bebegım uyurken de kımıldayamyrm uyanır diye
Aslimm Ebrt aynı dertten muzdaribiz işte , benim de öyle. Bazen biraz daha derin oluyo uykusu yine normalleşiyor ama bazen dediğiniz gibi ayak sesine uyanıyo
Aslimm Anneyim2 biz daha küçükken böyle değildik ama belirttim yıkarsa. Süpürge sesine de uyanmıyordu ki sesi de fazla süpürgemin ama şuan öyle değil. Kendiliğinden değişti anlamadım nasıl olduğunu İnan’ın
DogaLina Anneyim2 bende doğar doğmaz hep salonda yatırdım insanlar yanındayken salonda yatırdom tv açık müzik açık vs. Ama tvye alıştı uyuyo müzikte uyuyo ama baska ne olursa olsun tahammülü yok resmen. Araba geçse uyanıyo ezan okunsa uyanıyo evde zaten asla bişey yapamıyorum. O zaman napıcaz?
DogaLina Aslimm güzdüzleri ayakta sallanarak uyuyo ayagımdan bırakınca açıyo gözlerini. Ama geceleri uyansa dahi mamasını yer uyur.
Aslimm DogaLina şuan babamız evde kafam rahat 😌 uyanıkken ona bırakıp ii yapıyorum uyurken de bende dinleniyorum 😊
Anneyim2 DogaLina sabır ona da alıştır o zaman mutlaka yatacak ama iste herseyin küçükken olmasu gerek