Bendemir Merhaba ek gıda da 3. Günümüz Dr yoğurtla başlamamızı söyledi yoğurt olayını bugün kapattık 4. Günden sonra nasıl ilerlediniz tecrübeli anneler yazarsa sevinirim 🤗 malum durumlardan Dr gidemiyoruz 😏
Egeymen Bendemir sebzelerle devam edin bence de, meyve daha tatlı olduğundan sonrasında sebzeyi reddedebilir
Alfamom Bendemir bal kabağı buharda pişiriyorsunuz güzelce eziyorsunuz isterseniz buhardaki sudan azıcık koyup cıvık yapabilirsiniz. Kıvamı yoğun olmasın isterseniz tabi. Afiyetle 3 gün deniyorsunuz. Daha sonra patates ve havuç da aynı şekilde
Zahkrii Bendemir canım doktorum verdiği liste sırasıyla şu şekildeydi patates, kabak, havuç, yoğurt, brokoli, karnabahar, kereviz, muz, avokado, elma, armut, enginar, tuzsuz peynir(lor), yumurta sarısı, pekmez günde 3 defa maksimum 2şer çay kaşığı
Piremsesannesii Bendemir canım ben elma ile başladım muz denedim. Doktor yoğurt ver dedi yoğurt kendim mayaladım bebeğime özel küçük cam kavanozlara , kendim tuzsuz lor ve beyaz peynir yaptım . Sabahları kayısı kıvamı gibi yarım yumurta sarısı ve peyniri karıştırıyorum yanında pekmezli suyla gayet seviyor. Yoğurt içerisine muz eziyorum ama çok güzel ezmen lazım bazen zorlanıyor yutmakta , bal kabağı buharlı suda haşladım aynı şekilde havuç , yeşil kabak , patates . Ben ilk başladıklarımın içerisine soğuyunca kendi sütümden koyarak ezdim tanıdık bi tat olunca daha güzel yer diye . Elma rendesiyle elma armut muz karıştırıp verebilirsin. Rondodan güzelce cevizi geçirip sabah kahvaltılarında , yaptığın şeyle karıştırıp verebilirsin. Ben yapmadım daha ama kereviz , pırasa gibi sebzeleri de buharda haşlayıp verebilirsin. Sebze çorbası , yoğurt çorbası yapıp verebilirsin içerisine tuz , salça , baharat koymadan. Hepsini ayrı ayrı üç gün kuralına uyup yedirdikten sonra karıştırmalısın ama.
Bendemir Deletedmom114 çok teşekkür ederim peki yine mesela havuca günde 1 çay kaşığı 2. Gün 2 çay kaşığı olarak mı devam etmeliyim onun dışında hep anne sütü mü?
Zynp57 Deletedmom114 ya ben hata mı yapıyorum bilmiyorum tattırma olayını hiç yapmadım bugün yeşil mercimek haşladım çıkan siyah suyunu da kullanıp mercimeği ezdim birazda zeytin yağı 1 kase içti ilk kez içiyor ne öyle 3 gün kuralı bildim ne azdan çoğa hata mı yapıyorum
Bendemir Egeymen çok teşekkür ederim peki yine mesela havuca günde 1 çay kaşığı 2. Gün 2 çay kaşığı olarak mı devam etmeliyim onun dışında hep anne sütü mü?
Bendemir Alfamom çok teşekkür ederim peki yine mesela havuca günde 1 çay kaşığı 2. Gün 2 çay kaşığı olarak mı devam etmeliyim onun dışında hep anne sütü mü? birde sebzeleri ne zaman karıştırmaya başladınız
Bendemir Zahkrii çok teşekkür ederim yani günde 3 öğün mü yapacağım acaba siz o şekilde mi yaptınız yoksa yine günde 1 çay kaşığı olarak mı ilerlemeliyim 🤗
Bendemir Piremsesannesii evet bende yoğurdu kendim mayaladım lor peyniri yaptım peynir altı suyu yaptım tabii henüz yedirmedim :) peyniri ne zaman yedirmeye başladınız 7. Ayda mi
Egeymen Bendemir 1.gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığı olarak sunabilirsiniz
Alfamom Bendemir valla bir çay kaşıgı diye sınırlandırmadım zaten yalanıyor dökülüyo agzından falan derken 5 çay kaşığı anca yemiştir 🤷♀️ Sebzeleri ne zaman karıştırıcaz tek tek denemelerim bitsin patates havuç bal kabagı 3 er gün bitsin sonrasında karıştırabilirsin canım
Trabzon Zynp57 aynı sizin gibi yaptım bende hiç çay kaşığı denemesi yapmadım direk verdim . Ama henüz mercimeklere geçmedim benim kızım daha küçük diye
nur_eayni_h Zynp57 valla ben de yapmadım sebze çorbası yapıyorum yumurta sarısı yoğurt meyve sularından veriyorum hiç de tattırmadım hamdolsun bir sıkıntı da yok henüz
Trabzon Kızlar ben patates havuç suda haşladim püre yaptım ne kadar yediyse verdim valla . İki günde bir bu karışımı yapıyorum ona yiyebildigi kadar öyle çay kaşığı flan hiç denemedim hâlâ da öyle devam ediyorum. Sağarak sütumu verdiğim için zamanla sütüm azaldı ek gıdaya erken geçmek zorunda kaldım 5 ay doldu kızımın. Hergun yoğurt veriyorum ne kadar yerde . Hero baby nin kasık mamalarindan yapıyorum ona hipp mama veriyorum kendi sütümde ne kadar çıkarsa veriyorum . Yanlış biseyim var mı acaba 🥰