Ozlm-msl Kızlar ek gıda başlangıcı için yoğurt yapmak istiyorum ama anne sütüne yakın olan keçi sütü varmış onunla yapan varmı ? Ve nerelerden alıyorsunuz ?
Prensesannesiii26 Ozlm-msl ilk zamanlar onunla yapıyordum canım evimize yakın bir yerde mandirada var keçi sütü ordan alıp mayasinida alıp yapıyordum ama alerjisi yoksa inek sütündende yaapbilirsin anne sütüne en yakın süt diye keçi sütünden yapmana gerek yok canım
Ozlm-msl Prensesannesiii26 alerjisi varmı yokmu bilmiyorum daha daha tadımlara başlamadık yakın zaman da başlayacağız inşallah ta herkes gibi bende de tedirginlikler var.
Prensesannesiii26 Ozlm-msl tabiki insan çok düşünüyor bizim alerjimiz olmasaydı doktor gerek yok demişti alerjimiz olduğu halde gerek yok inek sütüyle yap demişti ama yiyemedi alerji yaptı keçi sütüyle yaptım arada bir inek sütüyle karıştırıp yaptım şimdi sadece inek sütüyle yapıyorum alerji durumunuz varsa keçi sütüyle yapın ama yoksa korkmayın anne sütüne en yakın o olabilir ama besin değeri olarak inek sütü de keçi sütü de aynı sadece lezzet farkı var oda yoğurt olduktan sonra cokta fark etmiyor tabi sizin kararinix için nasıl rahat edecekse öyle yapabilirsin 🤗
Ozlm-msl Prensesannesiii26 doğru söylüyorsun canım işte dediğim gibi tedirginlik sen neyle başladın ek gıdaya 3 gün kuralı mı uyguladın sende tadım ?
wonderwomen Ozlm-msl teyzem erzurumdan keçi sütünden yoğurt gönderdi, sütünü de mandıradan temin ettim. ayırdığım bir bardak yoğurtla mayaladım, mayaladığımdan da bir bardak ayırıp sonraki mayalayacağım yoğurda koyuyorum.
Prensesannesiii26 Ozlm-msl evet canım üç gün kuraliyla ilk baş yoğurtla başladım bir yemek kaşığı ikinci gün iki yemek kaşığı üçüncü gün üç yemek kaşığı sonra patates püresi üç gün aynı şekilde sonra havuç püresi üç gün sonra bal kabağı üç gün ama içerisine zeytinyağı mutlaka koy kabızlık gaz yapmasın sonrasında yumurta sarısı ile devam ettim ayriyeten gurme Bebek menuleri programını indirip oradan tariflere de bakabilirsin ben oradan bakıp yapıyorum çokta beğeniyor bebeğim 🥰🥰