Tazeanne0134 Kızlar benim oğlum 2 ay 10 günlük 14 nisanda 3.Ay kontrolü var aynı zamanda rota virüsü aşını da yaptıracam bide bu menenjit aşısı var onu kaçıncı aylar da ya da kaçıncı aylar arasında yaptırıyoruz
Mrsdg Tazeanne0134 menenjit için acele etmeyin bence bizde yaptırmadik daha 6 ay 13 günlük olduk yani önce rota yapılsın ha bi de virüsten dolayı ortalık belli yani dışarı çıkmayın mümkün olduğunca bizde kontrolumiuz vardı gidemedik rotayı evde de yapabilirsiniz kendiniz ağızdan damla şeklinde
Burcu582 Tazeanne0134 bizim yeni haberimiz oldu 13. ayda yaptırdık tekrar yapılacak.erken yapılınca dozu daha fazla oluyor
Tugceeeee12345 Tazeanne0134 menenjit aşısı risk grubuna göre yapıyor yani söyle bexsero b grubu daha çok 1 yaş altı bebeklerde görülüyor menectra menveo yada nimerix yani a ve türevleri grubu 1 yaş üstü rastlanan vaka sayısı kaynaklı risk faktörü 1 yaştan sonra vurulması ben bexseroyu 3. Ay başlattım şimdi 5. Ayda tekrar vurulacağız ve 7. Ayda da vurulup son doz 15. Ayda olacak menectra yapacağım bir 9. Ayda oluyor birde 12. Ayda onunda takibi bu şekilde
Gul_cel Menenjitt 3 5 aylarda var 5 doz menenjit bizim rotayı 2. Ayda olduk birde 4 olduk 5 aylık olucaz sağlık ocağına bende götürme taraftarı değildim ama bağışıklık sistemi için önemli olduğunu söyledi mecburen tedbirimi alıp götürdüm
Mlike 3 ve 5.ayda rota virusu aşısı yapılıyor. 1 yaşından sonra menenjit yapılıyor. Eğer bir yaşından önce menenjit yaptirilirsa dozu fazla olacağın icin mali acıdan sıkıntı olabilir.
Seker_serbet1 Mlike 1 yaşından sonra yapılan menenjit aşısının adı nedir acaba, doktora gidemedik bu ara soracaktım yoksa, kızım 5 aylık
Burcu582 Tazeanne0134 şuan bi nimenrix yapıldı bexsero yapılacak bu ay doktorumuz 3 doz demişti ama şimdi başka doktora götürcem o ne der bilmiyorum 19 aylık yeğenim 2 bexsero 1 nimenrix yapılmış her ayda fakrlı galiba
CansuBsrr Tazeanne0134 Ben evde kendim yapıcam gibi görünüyor çünkü gittiğimiz sağlık ocağında corona virüsü çıkmış hemde bizim aile hekimimizde bugün öğrendim o yüzden evde alıp kendim damlatıcam ağızdan şırıngayla yapılıyormuş araştırdım aşıyı yapmadan 1 saat önce emzirmicekmişsin yada mama vs vermicekmişsin kusması diye
CansuBsrr Tazeanne0134 Menenjit Aşısı da nasıl olucak bilmiyorum onu okuduğum kadarıyla sağlık ocağı yapmıyormuş çocuk Dr yapıyormuş onu nasıl yapıcaz hiç bilmiyorum 😏
Rrraaaiiinnn CansuBsrr merhaba asıdan sonra yarım saat emzirme diyorlar ben 1 saat emxrımemıstım kusması dediler aldıgım ise yarasin dıyr ama 1 damlası bile yeter korumaya dediler Allah hepsini korusun ben 2 doz rota yaptırdım ordan biliyorum ıns guxelce sızı de olur
Ecemtt CansuBsrr ben daha dün aradım sağlık ocağını reçete ile yapıyoruz aşıları dediler cocuk doktorumuzda recete yazmıştı zaten biZe cuma güni 3 ay kontrolu var rota ve menenjitide yapcak
CansuBsrr CansuBsrr Sağlık ocağı bize rota aşısını söyledi ama menenjit Aşısı ile ilgili birşey söylemedi demekki bu aylarda vurulmuyor yarın Bi arayıp sorayım olmazsa
Bebekcik2406 Bizim doktorumuz menenjit aşısını 9. Ayda yapılmasını önermişti çok erken yapılmasına gerek yok demişti şuan 9 aylık ama hastaneye götürmelimiyim kararsızım
CansuBsrr Tazeanne0134 Galiba Bi arkadaşta yazmış 9 aylıkken falan diye iyi bari rotayı yaparımda diğeri için hastaneye gitmek gerek Onada daha var içim rahatladı 😊