zeynepiremnur01 5 aylık fındıklar neler yapıyorlar kızlar sadece anne sütü alanlar birşeyler yemeye başladılar mı boy kilo ne durumda? Sohbet edelim azıcık :)
Sdtcvkfrkn zeynepiremnur01 5Ay10günlük olduk canım. En son gittiğimiz de işte 4. Aya girdiğimiz de 7 kg şimdi kaç kg hiç bir fikrim yok ama kg aldı gibi gözüküyor sanki. Herkes ek gıdya başla diyor ama doktorumuz 6. Ayı bekle demişti. Bugün yoğurt yapmayı denedim bakalım olursa yarın biraz vermeyi düşünüyorum. Kabak denedim bugün sevmedi yemedi 🙈 muz veriyordum ara ara onu çok seviyor. Sadece anne sütü alıyor. Ama bazen geceleri uyuması için mama verdiğim oluyor. Uyku düzenimiz hala yok. Anne memesinde yaşayan bi oğluş😀 ama bu ara diş sıkıntısı var heralde çok huzursuz sürekli mızıldıyor eli sürekli ağzında ztn. Hem emmek istemiyor gibi yapıyor emmeye başlayınca bırakmıyor göğsümü çok acıtmaya başladı malesef
Htcesylmzz zeynepiremnur01 5 ay 17 günlüğüz tadımları bitirdik yavaş yavaş düzen oturtmaya çalışıyoruz henüz diş yok yavaş yavaş dönebiliyor oturamıyor 😊 17 gün önce 8 kiloydu şuan nasıl bilmiyorum ama kilo alımı biraz yavaşladı.çünkü Hareketleri çoğaldı 😊
Tgce16 zeynepiremnur01 5 aylık olduk bakalım henüz başlamadık birşeye anne sütü ile besleniyor kilo boy iyi şükür 🙏 şimdi bakmalara başladım işte ek gıda sürecine ne verebilirim napabilirim diye ama sanırım 6. Ayı bekleyeceğim başlamak için:)
Evrem24 zeynepiremnur01 5 ay 9 günlüğüz çok fazla hareketli bir bebek 🙆🏻♀️ Beslenmesi düzgün olmasına rağmen kilo alımı yavaş ilerliyor 7.300 kg 65 cm. Anne sütü alıyor ek Gıdaya başladık. Yoğurt ile tadım yaptık sonra yemeklerin sularından veriyorum. Kaşık maması ve irmikli muhallebi yapıyorum bebe bisküvisi pekmez vs herseyden az az verdim mevsim meyvelerini cam rende ile veriyorum
zeynepiremnur01 Sdtcvkfrkn aynı ben ;) Bende geceleri pirinç unu ile mama yapıyorum çok az pekmez koyuyorum içine de gece rahat uyusun diyorum 3 tane de dişimiz var 🤲🏻🤦♀️ Erken de olsa onun agrısında zorla emiyor
alminaeren zeynepiremnur01 dişler emzirirken acıtıyor mu ya çok merak ettiğim ve korktugum bir konu diş 🙈
Emrefeninannesi10 5 ay 20 günlük bebeğim bu gün ilk dişimiz çıktı anne sütü veriyorum elmaya başla demişti ay başında gitmiştik her gün gibi 1 elmanın çeyreğini rendeleyip vermeye çalışıyorum
Htcesylmzz ikiprensesannesiiiii patates havuç kabak yoğurt 3 gün kuralıyla. Muz ve elmayı çok sevdi yeni yeni armut deniyorum yoğurt çorbası ve sebze çorbası yedi lor peyniri yaptım pek sevmedi sevmediği şeyler için ısrarcı davranmıyorum yarından itibaren de yumurta ve labne deniycem. Bebek büskivisiyle ıhlamur denemeyi düşünüyorum yakın zamanda da bakalım düzene girecek inşallah şimdilik biraz dağınık gidiyoruz
YagmurSelin Biz 5 ay 16 günlüğüz başladık ek gıdaya valla 😂😂 Doktorumuz izin verdi. Havuç, kereviz,brokoli hepsini tek tek patatesle püre yapıp yediriyorum. Hatta yarın kerevizle patates yapıcam. 😂
Dilbur Benim kız sadece mamayla besleniyor o yüzden başladım ek gıdaya patates haşlıyorum sabahları yumurta veriyorum peynir veriyorum biz yemek yerken rahat durmuyor hiç gözü hep masada yiyebileceği ayran oluyor Bi tek çok seviyor ayranı ama sonra hemen uykusunu getiriyor 🤷 Bi sorunumuz var sadece mama almıyor biberonu su varken alıyor ama mama olunca ağzını açmıyor sadece uykusunda mama veriyorum nasıl gidecek böyle bilmiyorum
Emrefeninannesi10 zeynepiremnur01 doktorum cam rende ile rendele dedi o zaten püreye yakın kıvamda oluyor yutuyor bir sıkıntı Çıkmadı şimdiye kadar
Sdtcvkfrkn zeynepiremnur01 sanki bu ara çıkarak gibi oğlum nedense öyle hissetmeye başladım canım bide hafif diş etinde beyazlık var gibi nasıl olur bilmiyorum 🤷🏼♀️
zeynepiremnur01 Emrefeninannesi10 hm bende denesem erken mi acaba ama elma da dokunmaz birşey yapmaz bence
Havva2763 Bende havuç elma muz bebe büskivisi verdim az az yiyo çok huzursuz oluyo parmaklarını hep damaklarına surtüyo herşeyi agzına götürüyo ben pirinç unu ile mama veriyorum yan dönmeye çalişiyo uzanmaya çalişiyo ama oturmuyo daha ben kendi kucagımda oturtuyorm 4 aylıkken 6 kiloydu Nisan 20 gidicem saglık ocagına bakalım almişmi☺️
zeynepiremnur01 Havva2763 hm bende bugün ilk kez yarım elmaya yakın elma rendeledim sevdi maşallah bitirdi hepsini günde yarım elma yediririm artık bi sıkıntı olur mu acaba
YagmurSelin VERA19 Aşkım mama aldım istemedi kustu hep içi boşaldı çocuğun resmen sonra zayen doktora gidecektik baktı fazla kilo almamış verdi oda ek gıdayı evet şimdiye kadar anne sütü aldı sadece bi 3 haftadır falan vermeye başladım ek gıdayı😊😊