gizemoykulina Merhaba arkadaşlar , kızım 4 aylık sadece mama alıyor , ek gıdaya ne zaman geçiş yapmalıyım sizce
Deletedmom139 gizemoykulina 5. Ayı bekleseniz daha iyi ama Çok istiyorsanız günde 1 çay kaşığı ek gıda verebilirsiniz
[silindi] gizemoykulina Normalde 6 ay deniyor ama doktor görüşleri farkediyor. Benim kızım sadece anne sütü alıyor doktor 6.ayda başla dedi, arkadaşımın bebeği mama alıyor ona 4 ayda başla demiş :)
Selvaelyennn gizemoykulina bence 5 aydan sonraa. Yoğurt ile. Arkadaşımın bebeği 6 aylık doktor yavaş yavaş sadece yoğurtla başla mideleri çok küçük vee yabancı brşeyler giriyor rhatsız etmesin demiş
Deletedmom145 gizemoykulina 4 ay da ek qida erken sayilir.ama baslamak isterseniz 3 gun kuraliyla sadece yigurt ve elma suyu verin.başka hic birşey olmaz.cunki 4 ayda yutma beecerisi olmamiş henüz bazi bebelerde hemde sindirim tarafdan.sadece bunlari yeye bilir.5 ayda sebze meyve pureleri 6 ayda 6ay sonradi çorbalara gece bilirsin.1 kaşikla başlamani tabsiye ederim
Defnedilan34 Deletedmom145 benim kızım 4 aylık sebze meyve püresi yediriyorum doktor onaylı gayette güzel yutuyor
Deletedmom145 gizemoykulina benim bebeyim tek mama aliuordu.4 ay bitince mamayi redd etdi kilo kaybi oldugu icin doktor başlatti.6 ay bitince artik ekmek et gibi şeyler yeyerdi artik
tosuncukannesi Deletedmom145 Defnedilan34 merhaba oglum 3 ay 23 günlük alerjik bir bebek doktorumuz 4. Ayda gıdaları tanısın yavaş yavaş başlayalım demişti ama malum durumlardan hastaneye gidemiyorum daha küçük olduğundan neyle baslayabilirim onuda bilmiyorum sadece sebzeyle başlamam gerektiğini söylemişti nasıl hazırlıyorsunuz banada bilgi verir misiniz 🙏🤔
Defnedilan34 gizemoykulina benim kızımda 4 aylık doktorumuz başlattı bize 3 gün kuralı ile yoğurt sebze püresi meyve püresi yediriyorum
Defnedilan34 Ensar18 evet o oluyor o kadarını bilemiyorum araştırınca da inek sütü 1 yasa kadar yasak diyor heryer
Deletedmom145 tosuncukannesi canim once yogurt vercen.sonra elma suyu.sonra balkabagi havuç puresine baslayacan.sadece tadinlik yemeye bilir.parmaginla her gun 1 kasik kadari artiraral tadircaksin.sonra elma armut muz purelerine.elmayi armudu rendeleyecksin eger yemese parmakla tatdir.yavas yavas yeyevektir merak etme alismasi için en az 1 -2 ay lazın.benim bebeyim elma armut yeyemiyirdu.2 ay uģraşdim yemesi icin yrdi sonunda.yavaş yabaş her sey.4 ay baslayinca yeyemez sindiremez çunki.o yuzden sadece tadimlik yapcan sonra çorbalara geçicen.mesela ilik suyu et suyu içircen once sonra çorba vercen.istersen çobralarini et suyuyla tavuk suyuyla pişir.istersen sade.prinç brokoli havuç şehriyeli corbalar gibi.muhallebiler kaşik mamalar vere bilirsin ama bebeyine hazır pureler alma derim.evde kendin hazirla
Defnedilan34 tosuncukannesi tosuncukannesi canım benim doktorum bana bi kitap verdi ek gıdaya dair instagramin varsa onu atabilirim sana ordan örnek alarak hazırlarsın
Ece123 gizemoykulina benim kızım mama ile büyüyor bir buçuk ay kadar anne sütü aldı çünkü sagarak verdim ama biz bile 5 ayı 5-10 gün geçtikten sonra verdik