Merhaba anneler ☺️
Neredeyse tüm postlarda aşı ile ilgili endişeler yazılmış yaptırmasak mı diye. Biz dün 6. Ay aşısını yaptırdık. İlk başta gidip kontrol ettim tabi ki bunu kimseye tavsiye etmiyorum bu da bir risk. Bir kez gitmeniz gereken yere ikinci kez gitmeyin. Çok yakın olduğu İçin eğer kalabalıksa götürmeyecektim. Çünkü telefonlara hiç bir şekilde ulaşamadım. Gittim baktım, herkes koruyucu Kıyafet giymiş. Herkes maskeli. Yerler sürekli siliniyordu. Ve girişte içeri herkesi almıyorlardı. Aşı ve kan alma bölümüne özellikle sokmuyorlardı doktorun yanına çıkmadan. Bizim sağlık ocağımızda alt kat aşı ve kan verme, doktor odalar üst katta. Çok sakin olduğu İçin gidip yaptırdık sıkıntı olmadı. Tabi hala gidip gelenler oluyordu sağlık ocağına. Çok titizler. Bebeğe aşı yapılacak yere temiz örtü sermeden yapmıyorlar. Tartı yerine temiz bir şey sermeden tartmıyorlar. Tek seferlik kullanıyorlar. Bizim sağlık ocağı böyleydi. Pusetinin üstüne bir Şal örttüm, dışarıyla hava teması olmasın içeri girene kadar diye. Çıkınca da aynı şekilde örttüm. Aşıları aksatmayın diye yazıyorum bunu. Ne olacağı belli olmaz, durum daha da ciddiye binerse aşılar gecikebilir belki de hiç çıkamayız dışarı. Aşı konusunda endişeniz olmasın