Ertugrul19 arkadaşlar benim kızım 3,5 yaşında biz bir seneye yakındır kabızlık problemi yaşıyoruz yavrum da çatlak oluşmuş ondan dolayı da yapmak istemesi tuttu süreç daha da uzadı denemediğim şey kalmadı uzun süre duphalac ilaç kullandık ona da üzülüyordum ilaçta bağırsak tembelliğine neden olur diye korkuyordum . Artık kendi kendime sebze çorbası çözümünü buldum. Her sabah aç karna çorba içiriyorum böylece baya düzene girdi çok şükür artık kendiliğinden yapıyor sk sk. Özellikle de sebze çorbası yapmaya çalışıyorum arada tarhana yoğurt çorbası falan da yapıyorum göce ile ama sadece. Akşamları da önce çorba sonrA diğer yemekleri yediriyorum alıştı da kendi yiyor mecbur. Sebze çorbası kesin çözüm soyleyeyim aç karna özellikle sabahları beslenmesini bu şekilde düzenlerseNiz işe yarayacağına inanıyorum sizde de. Çorbasına et tavuk ya da kemik suyu katınca da lezzetli oluyor daha çok seviyor o zaman. Kayısı yoğurt zeytinyağı hiç kar etmedi bizde süreç uzadıkça ikimizde çok yorulduk ama çok şükür bu çorba düzeni işimize yaradı. Faydasını gördükçe oda seviniyor ben de . Sizinkiler küçük belki yemek istemeyebilirler ama artık tavuk et suyuyla falan belki severler mutlaka deneyin. Ne kadar zor bir şey olduğunu ben biliyorum allah yardımcınız olsun. İlaç kesin çözüm değil kabızlıkta çocuk acıyacak korkusuyla tutuyor tuttukça kabızlık geçmiyor artıyor ilaçla yapmaya alışan bağırsak tembelleşiyor burda en önemli şey beslenmesini düzenlemek . Beyni unutuncaya kadar ben patates muz hamurişi makarna tarzı şeylerde vermedim ama düzene girince ufak ufak veriyorum artık. Hııı birde iste meyve sebze ağırlıklı beslemek gerekiyor. Aç karna yine sabah yumuşak kivi de veriyorum etkili oda bizde portakal armut veriyorum gün içinde de veririm az az. Yoğurt zeytinyağı devam zaten . Elma da kabızlık yapabiliyor onu vermeyin.