Mervevrem Merhaba anneler bebeğim 6 Ay 20 günlüktü yani 4 gün önce hastaneye götürdüm gün içinde 2 defa ne yediyse kustu diye genel kontrolünü yaptıktan sonra doktor başının 41 ile 43.5 arası ideal kabul ediyoruz sizinki 45 biraz büyük daha önce benden başka doktor size böyle bişey söyledi mi dedi bende hayır söylemedi ilk defa siz söylüyorsunuz böyle bişey dedim 2 ay sonra tekrar kontrole getirin bakalım dedi sizde de böyle bi durum görüldü mü yoksa birtek bizde mi böyle çok merak ediyorum bir yandan da üzülüyorum 😔
HanifeAskr Mervevrem baz-ı doktorlar abartmadı seviyor. Benim oglumadq bitanesi öyle demişti ama hiçte öyle değil
Elif-eda Mervevrem benim bebeğim 5 aylık baş cevresi 45 cm babasının da büyük kafası genetik faktörler var doğduğunda da büyüktü kaç doktor muane etti aylık kontrollere de götürüyoruz hiç biri bir şey demedi
Mervevrem [silindi] doğduğunda baş çevresi 35 di [silindi] evet kullanıyorum hatta 6 aylık aşımızda kan ilacına da başladık sağlık ocağı verdi
Mervevrem HanifeAskr evet ya kaç kere götürdüm hiç öyle diyen olmadı bu sefer farklıydı doktorumuz ondan herhalde böyle oldu
Mervevrem Ikrazumra19 götürüyordum da götürdüğüm doktorumuz hep normal dedi bu sefer farklı bir doktora götürmek zorunda kaldım o böyle deyince kafama takıldı
Emine45 Elif-eda siz ultrason çktrdınız mi peki netten bakınca kötü şeyler çıkıyor bnim eşiminde bebekken büyükmüş kafası
Mervevrem Elif-eda benimki de öyle o zaman ya önceki doktorumuz bişey demeyince insan 6 ay sonra öyle bişey duyunca işte üzülüyor
Mervevrem Nlayikra hep ölçüyordum da netten baktığımda da normal diyordu doktorun öyle demesi kaygılandırıyor sadece
Emine45 Bnm bebeğiminde 4 aylık kontrlde 42,5 çıktı ultrson istedi başından çektrdik temiz çıktı genetik olabilir dedi yıne de kntrl altında tutlm dedi çok korkyrm bnde takıntı yaptım 8 gün sonra 5 aylık olcak şimdi kaç bilmiyorum hp aklmda😣
Mervevrem Emine45 bende sordum yapmam gereken bişey var mı göstermem gereken bir yer oda şimdilik bekleyelim 2 ay sonra tekrar getir o sürede kendin de ölç o zaman da büyüme varsa bakarız dedi
Elif-eda Emine45 yo bi sorun olarak görülmedi ki şükür gelişimi de iyi bence büyütülüyor doğduğun da baş çevresi 37 çabuk güne kadar da normal değerlerde büyüdü
Mervevrem Emine45 yok çektirmedik daha 2 ay sonraki gelişimine bakalım dedi bende netten bakmak istemedim zaten bebeğimle ilgili ufacık bişeyde ağlarım canım çok sıkılır daha çok moralim bozulmasın diye
ArasAyaz Mervevrem ah kuzum sen ne takıyorsun yine tedbirini al takip ettir ama üZülme çünkü genetik olabiliyor benim oğlumun kafası hep sınırdaydı küçüktü ama babası ve amcasınında bebekken öleymiş şindi ikiside kocakafalı 🤣 sen yüreğini temiz tuz
Mervevrem ArasAyaz artık ilk çocuk ondan mı yoksa biz anneler hepsinde mi böyleyiz bilmiyorum insan üzülüyor işte 😊 sağlıklı olsunlar da önemli olan o ya 😊
Eymeniim Mervevrem bizim durum tam tersi oldu kafası olması gerekenden küçüktü çocuk nöroloji ve beyin cerrahina gittik genetik olabiliyor eğer ailenizden birinin başı büyükse ona çekmiş olma ihtimali çok yüksek erkekte 56 kadında 54 cm ideal baş çevresi eğer ailemde bu değerin üstünde biri varsa ona çekmiştir bizde benim erkek kardeşimin başı küçük çıktı doktor dayısına çekmiş dedi mr çekildik şükür bir sorun çıkmadı tabi her ay düzenli kontrol ediliyor ve 1yasinda yine mr çekilecek ama sende ailenden başı büyük varsa çok endişelenme
Mervevrem Eymeniim aslında eşimin başı da büyük doktorumuz da öyle dedi bize bakıp sizin başlarınıza bakıyorum dedi genetik mi diye belki eşinize de çekmiş olabilir dedi aynı şekilde
Kaveda Mervevrem nette değere baktımda 45 normal gösteriyor ailede kafa büyük olan biri varsa ona çekmiştir bizim kızında biraz kafa büyük babası gibi kırmanıza gerek yok bence bariz bi fark yok çünkü
arslaninannesi98 Mervevrem şimdi notlarıma baktım 6ay 1haftalıkken 45cmmiş siznki gibi yani bariz bir büyüklük yok vücutla orantılı. Doktorda bisey demedi. Genelde koca kafalım diye sevdipim doğrudur ama😂😂🙏🏻
Mervevrem arslaninannesi98 benim kızımda biraz tombik ondan da olabilir o zaman sağlıkla büyüsünler inşallah 😊
DenizAlpinAnnesi Mervevrem benim benegim 3.5 aylikken kaafasi 41 di simdi 4 aylik yani banada büyük denmedi hic bi zaman
Mervevrem DenizAlpinAnnesi bazı doktorlar bişeyler ispatlamaya çalışıyor o zaman Ya belki de durduk yere insanın moralini bozuyorlar neyse iyi olsunlarda bebeklerimiz önemli olan o
Begum64 Benim bebeğim 3. Ayin son günlerinde 42.5cm kafa ölçüsü doktorumuz gayet iyi olduğu söyledi. Kafanıza takacağınız bir durum yok bence.
Mervevrem Begum64 çok teşekkür ederim ya demek ki doktordan doktora değişiyor görüş çünkü önceden 2 doktorum vardı ikiside bişey dememişti