Prensannesi17 kakasina dikkat et alerji oldugunda sümük gibi uzuyor kakası birde dikkatli bak çizgi çizgi kan oluyor kılcal gibi, meme emerken meme ile savaşıyor gibi oluyordu mesela hem emmek istiyor hemde geri kaçıyor sürekli, karnından sesler geliyor gurul gurul, kolik ağlamaları başlıyordu akşam saatlerinde bir türlü sakinlesmiyordu bunların hepsi alerji belirtisi yapman gereken tek şey süt ve yumurtayı hayatından çıkarmak ilaca falan gerek yok. Ama çok dikkat etmen gerekiyor ne bileyim tereyağ çikolata abur cubur fala yeme kesinlikle yediklerini içeriğine bak mutlaka süt türevleri var mı diye hani peynir altı suyu tozu koyuyorlar çoğu şeye o bile etkiliyor. Kuru yemiş içindeki yağlardan dolayı alerji yapıyor mesela ben tahin pekmez yiyordum bir ara alerjisi yeniden azdı meğersem tahindenmiş içinde susam yağı olduğu için etkilemiş. bunlar zaten seni sütünden geçiyor bebeğine eğer dikkat etmezsen kilo kaybi oluyor. Benim bebeğim 3200 kilo doğdu ilk 2 ay çokta güzel kiko aldo sonra alerjisi başlayınca kilo kaybetmeye başladı sınırda yani biraz daha kilo kaybederse sütten kesecekti takviye olarak mama verdi ama normal mama değil alerjik mama ve tadı acayip kotü ne yaptıysam içmedi oğlum o yüzden diyet yapıyorum kaç aydır şimdi daha iyi sende bir süre bunlara dikkat et hala geçmezse çocuk alerji doktoruna götürürsün. Vucudunu nemlendir surekli ama bebek yavi ike degil mustela gibi igi markalarin alerjin veya hassas ciltker icin losyonkari var onlari kullan vucudunun kuru kalmasina musade atme o da kotu etkiliyor. Birde kıyafetlerine kullandığın deterjanlara dikkat et doktor sıvı deterjan ile 60 derecede yıka dedi bana. Aklima gelenler bunlar merak ettigin baska birsey varsa yanitlarim🥰