Marianne mbabygirlm çocuğun istemediği şeyleri yaptırırsanız baskıcı olursunuz. Diyelim spor merakı yok, ama spor dayatıyorsunuz, piyano çalmak istiyor, siz keman daha iyi diye kemana gönderirsiniz gibi.
forumamigeldik mbabygirlm çocuğa kendi isteklerinizi dayatırsanız baskıcı olursunuz. Çocuğun kararlarına saygı gösteriyorum diye her dediğini yaparsanız da sınırsız bir çocuk olur. Bunlar farklı şeyler.
mbabygirlm Seherr_ mesela ben çocuğumun kararlarına saygı duyarım. Ne giymek isterse onu giyer. Hangi tokayı takmak isterse kızım onu takar. Hangi çizgi film isterse uygun içerikli olanlardan onu izler. Eve kural koyuyoruz mesela günde 1 defa başka yok. Baskıcı anne baba tutumu kafamı karıştırdı.
Tangrampuzzle mbabygirlm Beni de baskıcı buluyorlar. Sebepte çocuğa doğruyu, olması gerekeni öğrettiğim için. Çocukların secebileceği şey var zorunda olduğu şey var. Sınırsızlık cocuğa zarar verir.
Seherr_ mbabygirlm Buraya değil de tarayıcıya “Baskıcı anne, baba tutumu nasıl olur?” yazmanızı, daha sonra araştırmanızı, karşınıza çıkan makaleleri okumanızı tavsiye ederim.
Aklimideliricem Baskıcılık böyle bişey değil ya kural sınır olmalı. Ha çocuk normal bişey ister ona bile hayır diyip bağırırsın veya yemeği döktü diye azarlarsın onlar baskıcılık bence onun dışında bundan 1 tane dediğin sınır oluyor baskı olmuyor
mbabygirlm forumamigeldik ikisini ayırt edemeyecek kadar kafam gitmiş. Uykusuzluktan artık fazla takmaya başladım