Seherr_ Mesleğim avukatlık ama üç senedir çok aktif çalışmıyorum. Güncel ücretlere hakim olmasam da çekişmeli boşanma için en son 100-150bin tl idi avukatlık ücretleri, bir sene önce. Bir de harç ve mahkeme-dosya masrafları oluyor, Malesef günceli nedir onları da bilmiyorum. Avukatlık ücretine bu masrafların da dahil olup olmadığı ise tamamen avukatın çalışma tarzına ve avukatı ile anlaşmanıza bağlı, yani avukat size 100.000 TL ver tüm masrafları da ben yapacağım da diyebilir, şu kadar ücret ben alırım masrafları harç ve giderleri sen ödersin de diyebilir. Şehirden şehire, ofisten ofise çok fark edebiliyor ücretler net bir şey söylemek çok mümkün değil zaten. Bir de dava sonucunda, tazminat, ya da mal paylaşımı ile alakalı bir gelir elde edecekse müvekkil çoğu avukat bundan da bir yüzde isteyecektir. Bunların hepsi mevcut davanın koşullarına göre farklı farklı olur. Baroların her yıl belirlediği bir ücret tarifesi oluyor, burada her dava türü için avukatın alacağı en az ve en çok ücret belirleniyor. Ankara barosu için 2026 yılında, çekişmeli boşanma için bir avukatın alacağı en az ücret 228.000 tl olarak belirlenmişti. Ama bu diğer illerin barolarında farklılık gösterebilir, gösteriyor da. Anlaşmalı olduğu takdirde avukatın talep edeceği ücret yarı yarıya inecektir hemen hemen, açıkçası çekişmeli boşanma iş yükü, dilekçe ve duruşma yükü ve manevi yükü en fazla olan işlerden biridir, hiçbir avukat üç kuruşa çekişmeli boşanma almak istemez, çünkü çok daha az uğraşacağı, emek vereceği işlerden daha çok para kazanabilir 🤷🏼♀️ Feyza Hanım’ın ise, popülerliğinin getirdiği tuttuğunu koparan avukat imajı düşünülünce, talep edeceği ücret bu yazdıklarımın çok çok üstündedir diye tahmin ediyorum, hatta maddi olarak ve popülerlik olarak çok tatmin olmayacağı işleri seçmiyordur diye tahmin ediyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.