kabakcekirdegi yani ben çok müze odaklı gezen birisi değilim özellikle çocuktan sonra çünkü o orada sağa sola koştururken eserlere sakin sakin bakıp tadını çıkaramıyorum 😅 bir de şehrin meşhur caddelerinde sokaklarında gezeyim meşhur restoranlarında kafelerinde oturayım oranın yemeklerini yiyeyim çok seviyorum, bunlara da uzun zaman ayırmak istiyorum. Bir de olabildiğince her yere yürüyeyim istiyorum şehri tam hissetmek için e o da vakit alıyor tabii. Şimdi biz 4 günde şuralara gittik: 1.gün; louvre müzesi, tulieres bahçeleri, galeries lafayette. 2.gün; seine nehri kıyısında yürüyüş (bu sırada 3 tane tarihi köprü de görülüyor), ile de cite adası ve notre dame katedrali, vendome meydanı, concorde meydanı, champs-elysees sokağı ve arc di triomphe. 3.gün eiffel kulesi ve çevresindeki parklar, tekneyle seine nehri turu sonra montmarte bölgesine gidip sacre cour bazilikasını gezdik. Son gün de turistik olarak orsay müzesine gittik. Meşhur cafe ve restoranlara gittik işte oraları yazmadım ilginizi çekmiyor diye ama onların girişlerinde de sıra bekleniyor. Şimdi bunların içinden sadece louvre ve orsay’a giriş ücreti verdik mesela biz. Saint chapelle’e gittik ona da ücret verip girecektik aslında ama önceden randevu oluşturmadığımız için inanılmaz bir sıra beklememiz gerekiyordu ve istemedik vazgeçtik. Şimdi gidecek olsam bi ona randevu almış olmayı isterdim bir de son günkü boşlukta kızımı cite des enfants’a götürürdüm belki. Ha bu arada louvre girişinde çok sıra oluyor onun için de getyourguide sitesinden hızlı giriş ve 3 saatlik mini turu içeren bir paket satın almıştım.