Benanneoldum 7 ay 20 günkü bebeğim var ne dönüyor nede emekliyor ama oturtabiliyor . Gel deyince gelmiyor taklit etmiyor sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi geliyor bunlar normal mi acaba ?
Mom987 Benanneoldum taklit için erken. 1 yaşında olup o zaman taklit etmezse sıkıntı. Komutları anlamaması da şuan için erken zamanla öğrenebilir.
tubaelif Benanneoldum burada daha önce okudun mu bilmiyorum 9 10aylık emekleyen ya da hiç emeklemeden yürüyen bebekler var. Oturması önemli 9. Aya kadar oturuyormuş. Gel derken emeklemiyor sa nasıl gelsin anlamadım. Oturuyormuş al ver öğretebilirsin
1alpercocuk Benanneoldum 10.aya kadar bekleyin normaldir. Hala tedirgin olursan doktoruna izah et anormal bişey görürse o yönlendirir bir nöroloji uzmanına
32Merveserin32 Tamam arkadaslar dogru söyluorsunuz ama dönmesı gerekmıyormu ben mı yanlış bılıyorm benm 5 bck aylık bebegım yürütecde geri adım atıyor dırek apalama bozusyonuna gırıor apalamasa bıle karnın ustune dönmesı gerektını dusunuyorm ?
Deletedmom245 32Merveserin32 bende öyle biliyorum yanlış mı bilmem bebim bebeğim 4.5 aylık yüzünün üstüne dönüyor, emeklemeye çalışıyor. Ama tabi babası erken yürümüş ben erken emeklemişim belki genetik birşeylerinde etkisi vardır ama bilemedim
Handecelik 32Merveserin32 kızım 9 aylıkken döndü ilk kez. 9.5 aylıkken emekledi 12 ay 20 günlükken de yürüdü
Emeliss 32Merveserin32 hayır gerekmiyor ellerinden tuttuğunuzda güç alıp kalkıyorsa sıkıntı yok dedi doktorumuz bebekler tembel olabiliyor yada korkup cesaret edemeyebilir bizim tek yapmamız gereken olabildiğince serbest alan sağlamak yerde ve sert zeminde oyun oynatmak gerisi onların elinde hiç dönmeden yürüyen bebekler var dedi doktorumuz ben çok endişelenmiştim ama boşunaymış🤷🏻♀️
Portakal Benanneoldum normal bence benim kızım 6 aylık olduğu gibi desteksiz oturdu ama dönmeye 8 aylıkken başladı hiç emekleme çabası yoktu şimdi 11 aylık hala emeklemiyor çünkü istemiyor sanırım 😂 sürekli yürüme telaşında
Mucizem_0809 Benanneoldum canım benimkide 9 aylık falandı emeklemeye başladı dişi yeni çıktı 10 aylık daha yeni yeni alkış yapıyo el sallıyo oda canı isterse biz deyince gene yok 😂😂 kafalarına göre takılıyorlar sen gene takip et ama çokda kafana takmadan ☺️
Emne Benanneoldum canım kızım 10.5 aylık 10 ayda başladı emeklemeye icini rahat tut sık sık yere bırak ben yurutece koyuyodum o yüzden gec oğrendi diye düşünüyorum
Emeliss Benanneoldum benim bebeğim de 7 ay 20 günlük oturuyor ayakta duruyor adım atıyor yeni yeni tam dönmeye başladı ama taklit anne baba deme yada gel falan yok daha erken sakin olun bizim en büyük hatamız bebeklerimizi başka bebeklerle kıyaslamak ama her bebek farklıdır zaman verin hepsi olacak daha 1 hafta öncesine kadar bebeğim yüz üstü asla durmuyordu şimdi kendi kendine yuvarlanıyor ve bu 1.2 günde oldu
Deletedmom388 Emeliss A çok güzel bir bilgi🤩 benim kızım yarım dönüyor ama tam tur hiç dönmedi 6ay 22 günlük. 2.aydan sonra ellerime güç verip kalkıyordu ama hala desteksiz oturmuyor biraz tembel.Doktora soracaktım unuttum.bunu öğrendiğim iyi oldu boşa endişelenmişim☺️Teşekkürler❤️