ElisaMom_ Selam kızlar,bebeğim 8 aylık ve hala uyuturken yarım kundak yapıyorum yani böyle alıştı sanırım,bıraktırmayı denedim ama olmadı sorun olurmu ve bebeği büyük olup hala kundak yapan varmı (boş konuşacaklar okumadan uzaklaşsın)
SooMin ElisaMom_ boş konuşacaklar okumadan uzaklaşsın Neden böyle dedin ki şimdi 🥹 hiç kundak yapmadım bilmiyorum üstte kalsın 🌼
patlakprezervatif ElisaMom_ Tatlım dönmeye başladıysa bırak zaten dönene kadar tavsiye ediliyor. Artık moro refleksi geçmiştir havalarda ısındı.
bulutlarinsesi ElisaMom_ kundağı bildiğim kadarıyla dönmeye başlayınca sbırakmak gerekiyor bebişler sarılan şeye dolanabilir, eli kolu acıyabilir ve boğulma riski çok yüksek oluyor. Tecrübeli değilim sadece duyduğum ve okuduğum kadarıyla 💕
ElisaMom_ SooMin Herşeyi çok bilmiş kesim varya yargı tim onlar için geçerliydi Bende büyük kızımı hiç kundaklamadım ama bu bebeğimi kundakladım da böyle alışacağını bilmiyordum 😕
Kitsu Bende uzun zaman yaptım ve kafaya da taktım. Ya gece dönerse diye de bütün gece başında bekliyordum sanırım bununla ilgili postun bile var. Ama artık gerçekten bırakmanız gerekiyor başlarda döne döne kendini uyandıracak sonradan döne döne uyumayı öğrenecek çünkü. Ben şöyle bıraktım ince muslin bezi bagliyordum elimde tutuyordum uyuyunca aciyordum. Sonra bezi kaldırdım elimle tutmaya başladım kendiliğinden bıraktı
ElisaMom_ Kitsu bende bundan korkuyorum ya,uyutuyorum gündüz deniyorum yatağına indirince hemen sarsılıp uyanıyor geri uykuyada geçiremiyorum mesela
simseklivekalpli ElisaMom_ ben kundaklar gibi sariyordum. Aktif emmeye başlayınca battaniyeyi acıyodum. Sonra elini tutuyodum o şekilde biraktik
Kitsu ElisaMom_ 8. Ayda zaten bir uyku gerilemesi oluyor. Beyinleri turbo çalışıyor yeni becerilere odaklaniyorlar sadece kundakla ilgili değildir o. Bir sekilde döne döne uyuması lazım artık. Bizim o aylarda çift kişilik yatakta adım atmadık yer bırakmıyordu uyurken
Kitsu ElisaMom_ önce gevşek yapıp çozebilirsiniz ya da tek el kundak yapabilirsiniz. Ablam kendi bebeğinin kollarını pijamasınin içine sokar uyuturmus. Umarım hızlıca alışır
ElisaMom_ Kitsu pijamaya sokmayı denedim çıkarmayı başarıyordu birde ayaklarını çok hızlı haraket ettirip tekmeliyor
ElisaMom_ simseklivekalpli ben gevşettiğim gibi uyanıyordu şimdi emzirdim ayağımda iki dk salladım uyudu kundaksız ama yatağına koyunca uyanır gibi oldu şuan kucağımda yatağa koymaya korkuyorum 😕
ElisaMom_ simseklivekalpli uyandı ya şimdi yatağına girdim emziriyorum bidaha denicem,umarım alıştırırım hemen
simseklivekalpli ElisaMom_ ha bir de misal hafif bağlayıp sırt üstü yatırıyordum, biraz geçince kollarını açıyordum kundaktan. Zaten uykuda olduğu içn açtığımı fark etmiyordu