hellomy99 ben ek gıda sürecini üç gün kuralının kitabını yazacak hassasiyette yürüttüm. Önce sebzeler, sonra tatlı meyveleri tattırmanı öneririm. Çocuk tatlıyı öğrenince diğerlerinin yüzüne haliyle bakmıyor.
Patates-kabak-havuç üçlüsünden biriyle başlayıp 3’er günden 9 gün bunlar tadılacak. 10. Gün yoğurt. Bebek beslenme uzmanları bu şekilde öneriyor.
Anneliğimden altın tavsiye: dolaptan çıkan yoğurdu ılıştırıp verme. Buz değil sonuçta. Soğuğa alışırsa hiiiiç boğazlarını üşütmüyorlar. Bir annenin evladına yapabileceği en güzel dayanıklılık bu bence 😅ayrıca ısınan yoğurtta bakteri üreme riski daha yüksek, böylece daha çok hasta etme potansiyeli var.
Çatalla ez. Çok pürüzsüz yapma. Yeme reddiyle uğraşırsın. Korkma, cesur ol. Boğulmuyorlar. Kendilerini kurtarabilecekleri öğürme refleksleri var.
Bölmeli silikon/plastik beslenme ürünleri sadece elde yıkama işi çıkarıyor. Makinede yıkarsan tüm deterjanı çekiyor. Çatalla ezeceğin için elma rendesi falan almana gerek yok. Tencere çelik olsun. Teflondan uzak dur 🌸
“Sen” şeklinde yazdım. Umarım rahatsız etmez.