kirpapatyasi19 oğlum 36 aylık tuvalet eğitimini komşumdan cesaret alarak başladım akşamdan başladık 20 dk bir tuvaletinin gelmemesini bilmeme rağmen götürüyorum hem söylemiyor hemde daha tam olarak nezaman söylemesi gerektiğini kavrayana kadar kontrolu elimde tutmak için çünkü benim oğlum bezin rahatsızlığını seviyor bırakmak istemiyor neyse görüp orada yapmasını beklemiyorum istediğim aslında tuvaleti sevdirmek alıştırmak varsada yapmasını sağlamak orada oyuncaklar oynuyoruz ,video izliyoruz ,suyla oynuyoruz bittiyse ellerimizi yıkayalım diyip çıkıyoruz 20-25 dk sonra tekrar çişini-kakasını soruyorum yok bile derse hadi gidip bakalım diyip sevdiği oyuncakla gidiyoruz tüm gün öyle geçiyor evet kaçırdı hatta b*k yaptı ama kızmadım bağırmadım bunu ona gösterip bunu tuvalete yapmalıyız birdahakine tuvalete yap diye uyarıyorum uzun uzun konuşmuyorum karmaşık cümleler kurmuyorum kısa ve net olmaya çalıyorum . Aynı zamanda gece de bezlemiyorum sabah kalkar kalkmaz hemen tuvalete götürüyorum yedek çamaşırlarla geziyorum katlanabilir lazımlıkla endişelenmeyin ve başladıysanız asla vazgeçmeyin çocuğunuz siz vazgeçin diye herseyi yapıcak ayrıca benim oğlumda kendini tam olarak ifade edemiyor eşinizin dediği gibi istediği şeylerde nasıl çabalıyorsa bunu içinde çabalayabilir diye düşündük bizde .