mstfayigit Bebeğim 7 ay 15 günlük ek gıdada ne veriyorsam reddediyor. Kabakla havuç püresini ve elma armut pğresini seviyordu doktorum püre verme dedi taneli ver dedi onlarıds öyle verdikten sonrs iyice reddetmeye başladı su da içemiyorum sadece meme emmek istiyor yaşayan var mı ne yapmalıyım
pelinaksar mstfayigit bebeğim 8.5 aylık son 20 gündür blendardan çatalla ezmeye geçtim yavaş yavaş katıya yönlendiriyorum aynı sorun bende de var asla alışmaz diyordum öğürüyordu hep şimdi alışıyor gibi 3 öğünse 1inde taneli şeyler veriyorum hem aç kalmamış oluyor
deniz42mrs mstfayigit 7 aylık bebeğe püre verme diyen doktorun çocuğu var mı acaba yaaa Arkadaşım tam 9. Aya kadar püre verdim taneliyi yiyemiyordu boğazına kaçacak diye ödüm kopuyordu Ara ara eline ekmek verip hazır olduğu zamanı anlamaya çalıştım 7 aylık bebek ekmekle boğuluyor 9. Ayda mis gibi yutmaya başladı ve taneli beslenmeye geçtik 10 aylık şimdi ekmek üstü labne yiyor Üzgünüm ama 7. Ayda taneli gıda anca bebeği öğürtür her bebekte olmaz tabi ama benim tecrübem sabit Reddetme durumunda bebeği zorlama her öğünde önce ek gıda teklif et yemese bile Lakin çok muzlarım karardı avokadolarım çürüdü 🤣 Yumurtadan nefret eden bebeğim güne yumurtasız başlamaz oldu ara ara sevmediği gıdaları hep teklif et Zaten 7,5 aylık bebeğin ana öğünü hala süt Stres yapma düzeme girecek
Marianne mstfayigit kızım da öyleydi. Sonra duyu hassasiyeti çıktı. Ağzını kitlerdi, yemeğin rengini görünce bile kafasını çevirirdi. Seçici beslendi. 5 yaşında daha yeni atlatıyoruz. Hala seçici. Öğürdü, kustu, çiğnemedi ağladı. Psikolog yardımıyla çözdüm.
simss124 mstfayigit bir anda püreden taneliye geçmeyin yavaş yavaş mesela bir kısmını püre yapın bir kısmını çatalla ezin karıştırın onları taneliler araya kaynar gibi oluyor zamanla taneli miktarını arttırın
mstfayigit pelinaksar bende şuan böyle ilerliyorum birazda hasta oldu artık kaşıktan nefret ediyor agzını hep kitliyor