bebisbebis_ Merhaba, bebeğim 22 aydır emerek uyuyor ama 18.ay itibarıyla her uyanmasında emzirmedim. Birinde emzirdiysem diğerinde emzirmedim. Önce gündüz emzirme aralığını açtım. Sabah uyanınca, öğle uykusunda, ikindi vakti parktan gelince ve gece uykusuna geçerken emzirdim. Gündüz emzirmesini azaltınca (1 ay sürdü, normalde memeye yapışıktı) gece emmesine geçtim. Gece çok zorlayıcı oluyor başta. Tamamen bırakmak istemedim, dişleri zaten lekelenmişti demir şurubundan. Doktorum da emzirmeye devam et dedi. Gece ilk uyanmasında önce pışpışladım, slow müzik açtım. Uykuya dönmesi zor oldu ama döndü. Bir sonraki uyanışında emzirdim. Bir sonrakinde elini tuttum, pışpışladım, su teklif ettim derken 1.5 ay falan sürdü. Şimdi memeyle uyuyor ama her şey daha yolunda gibi (maşallah maşalllah maşallah) Oğlumun yanında uyurdum, bazen yanında bazen de yatağının yanında kurduğum yatakta. Geçen ay da odasından ayrıldım, yaklaşık 3-4 haftadır daha derin uyuyor/uyuyorum (maşallah). Sonuç olarak son öğünü doyurucu olsun, gün içinde yeterli gün ışığı, park derken emzirme aralığını açarak gece emzirmesini de hafifletebilirsiniz.