naz7636 Kızlar oğlum 9.5 aylık ve boyu 71 cm çok kısa geliyor bana ki persenyilde de %17 lik dilimde sorum şu bebeklik dönemi kısa olup sonradan uzadımı çocuklarınız benim boy 170 baba 180 kısa kalsın istemem ya 🌸
Marianne naz7636 endokrinolojiye gidip kontrol ettirebilirsiniz. Sol el röntgen çekiminden kemik arasındaki mesafelere bakıp kaç sm uzayabileceğini söyler.
bulutlarinsesi naz7636 ergenlik ve seveceği sporlar etkiler diye düşünüyorum tam bir bilgim yok ama eşinizde sizde kısa değilsiniz bence 🤗💗
patlakprezervatif Marianne öyle mi yapıyorlar? Oğlum 9.ayında 66cmdi kanı yeni vermiştik diye kanda almadılar. Boyunu kilosunu ölçütüler 6ay sonra tekrar gelin dediler yeniden ölçüm yapıldı sonra ki kontrol ekim ayında ne röntgen dediler ne yeniden kan aldılar.
Marianne patlakprezervatif endokrinoloji doktoruna randevu almanız lazım. Çocuk doktoru uzayıp uzamayacağını söyleyemez zaten. Röntgende büyüme kıkırdaklarına bakarak kaç sm uzayacağını söyler.
parla__ naz7636 9,5 aylıkken 75 cm mis Sizden 4cm uzun bence sizinki normal çünkü şu an ayına göre biraz uzun kaliyo bazı çocuklardan, kısa olduğunu düşünmüyorum sizinkinin, boy kilo tablosuna göre de Aralık’ta kalıyor ortalarda
Marianne naz7636 endişenizi gidermek için baktırabilirsiniz. Erkek çocuklar genelde ergenlikte boy atıyor, ama yinede tedbirde fayda var. Kız çocuğu ise kesin götürün diyecektim. Kızlarda âdet başladıktan sonra boy uzaması duruyor.