Cnprtk Bebeğim 4,5 aylık ben ayrıca almancada biliyorm gün içinde konuşuyorm ama sıkıntı olur mu acaba geç konuşur mu ya da belli bir şekli mi var acaba bu konuşmanın öğretmenin ?
Sabis42 Cnprtk ilk 6 ay anadilini konuşmanız gerekiyor sonraki süreçte sürekli Almanca konuşun babası Türkçe konuşsun 2 yılın sonunda bebeğiniz sizle Almanca babasıyla Türkçe konuşacak.. bebekle siz bi Almanca bi Türkçe konuşursanız hangi durumda hangi dildeki kelimeyi konuşacağını kestiremeyeceği için dil gelişimini yavaşlatırsınız..
frigyalikibele Cnprtk bebeklerin dil gelişimi acısından aynı anda 3 dil falan öğrenebiliyorlar . Yurt dışındaki Türkler böyle öğreniyor
tossikannesi Ana dilini öğrenmeden yan diller öğrenirse sıkıntı. Öncelikle ana dilini öğrenmesi gerekiyor. Eşim dilci bende ileri derece İngilizce biliyorum ama konuşmuyoruz.
Sabis42 tossikannesi İngilizceyi nasıl öğrendiniz veya ilerlettiniz.. şu an intermediate seviyesindeyim kursa devam ediyorum.. tavsiyeleriniz ne olur.. (konu dışı oldu kusura bakmayın)
tossikannesi Sabis42 eşim İngilizce öğretmeni ünv görev yapıyor benim ki a2 düzeyindeydi zaten üniversitede evlendikten sonra sürekli İngilizce konuştuk anlayana kadar Türkçe bişey demedi kesinlikle konuşarak öğreniliyor
tossikannesi Cnprtk her bebeğin dil gelişimi farklı konuşmaya başlayıp dört kelimelik cümleler kurana kadar demişti üniversite hocamız