hacer_b uyanıklılık sürelerine dikkat edin 2 saati aşmamalı diye hatırlıyorum 1.30 saat oldu mu yavastan uyuyacağı odaya almakta fayda var ne kadar uyanık olursa o kadar huzursuz ve diğer uykuya geçmesi zor olur ve gece uyanmaları artar gündüz geceyi çok etkiliyor her bebekte farklı olabilir ama bizim de meme reddi olmuştu sadece uykuya geçerken emmye başlamıştı hiç istemeyerek ama mecbur tamamen red etmemesi için buna alıştırdım hala öyle devam ediyor:) 4. aydan bize kalan bir hatıra. yani alıştırdığınız şeylere de dikkat etmelisiniz dediğim gibi sonra kalıyor illa. Gerekirse yanına yatın kucakta uyutun ama 15 dk bile olsa uyutmalısınız gece uyku rutininiz yoksa duş, kırmızı ışık, beyaz gürültü gibi şeylerle desteklerseniz belki gece uyanmaları azabilir. Ama hepsi bir kenara geçici bir süreç ne kadar sürer bilemiyorum bebeğinize bağlı ama sizin sakin kalmanız ve geçeceğini bilmeniz çok önemli bebeğiniz artık anne karnında olmadığını ve yeni bir dünyada olduğunu anladı o yüzden bu kadar huzursuz ona anlayışla şefkatle yaklaşıp merak etme bu dünyada güvendesin annen yanında hissini vermeye çalışın 🫂 unutmayın geçecek yine uyuyacaksınız eski haline dönmüştü benim bebeğim sizinki de döner