Kızlar çok kafama takmış durumdayım… Kendimi sevmez oldum. Kıyafet alasım gelmiyor, giydiğim her şey kötü duruyormuş gibi geliyor. Aynada kendime bakmak istemiyorum artık. Evlendiğimde 52 kiloydum. Üst üste iki doğum geçirdim, son doğumumda 100 kiloyu gördüm 🥺 En son tartıldığımda (1 ay önce) 82 kiloydum. Doğum yapalı da 1.5 yıl oldu. Bir ara 72’ye kadar düşmüştüm ama eşimin gece abur cubur partileri yüzünden tekrar aldım ve bir türlü geri veremiyorum.
Bir dönem spora başlamıştım, yediklerime dikkat ediyordum, tam motivasyonum oluşmuştu ki 1 ay önce düştüm ve ayağımı kırdım. Ameliyat geçirdim, bir aydır ayağıma basamıyorum. Aşırı hareketsiz kaldım, çok moralsizim. Canım çok sıkkın. Hâlâ bir şeye üzülünce ya da sinirlenince yemeğe sarılıyorum. İrademe hiç sahip çıkamıyormuşum gibi hissediyorum…
Kızlar bu irade işini nasıl başarabiliyorsunuz? Özellikle stresliyken, üzgünken ya da sinirliyken kendimi sürekli yemeye giderken buluyorum. “Bugün dikkat edeceğim” diyorum ama akşam olunca dağılıyorum 🥺 Şu an ayağım da kırık olduğu için hareket edemiyorum, bu da moralimi daha çok bozuyor.
Kendinizi tutabilmek, duygusal yemeyi azaltmak için gerçekten işe yarayan şeyler var mı? Küçük de olsa bana iyi gelen önerilere çok ihtiyacım var…