patlakprezervatif Etiketi yeni gördüm ve evet, bu hadis vardır. Peygamber Efendimiz “Eğer Allah’tan başkasına secde edilmesini emredecek olsaydım, kadının kocasına secde etmesini emrederdim.”
buyurmuştur. (Kaynak olarak Tirmizî, İbn Mâce gösterilmiş )
Ama burada gerçek anlamda secde değil, evlilikte eşlerin birbirinin hakkını gözetmesinin önemi anlatılıyor.Yani eşin yerini daha net anlatmak için böyle söylenmiş. Ayrıca İslam’da kocaya itaat, Allah’a isyan olmayan konulardadır. Bir erkek hanımına “namaz kılma, oruç tutma” gibi Allah’ın emrine aykırı şeyler söylerse kadın yapmak zorunda değil.“Ben izin vermezsem cennete giremezsin” sözü de asla doğru değil. Sen kim köpeksinde böyle bir şeye karar vereceksin.Bir insanın cennete girip girmeyeceğini yalnızca Allah bilir. Hiç kimse kendini böyle bir makamda göremez.Kesin şirktir diyemem ama dolaylı yoldan bence şirk.Ayrıca İslam sadece kadına yüklemez bu yükü, Peygamber Efendimiz “Sizin en hayırlınız, hanımına karşı en iyi davrananınızdır.”buyurmuştur. Ve daha bi dolu hadis mevcut hanımlara güzel davranmakla alakalı.(Ayette vardır kesin, ona bakma fırsatım olmadı bakıp güncellerim) Kısacası islamda evlilik karşılıklı sevgi ve saygı olması gerektiğini söyler.