Kızlar merhaba,
Nasılsınız umarım hepiniz çok iyisinizdir🌸
Ben belkide 2 sene oldu belki yaklaştı bu kadar zamandır sağ ayağımın ağrısıyla uğraşıyorum. Detaylı anlatmak istiyorum ki belki bana faydası olabilecek önerileriniz olur. İlk 4-5 ay boyunca hiçbir sağlık kurumuna gitmedim topuğumun altı acıyor dedikçe çevremde herkes topuk dikenidir o geçer kendi kendine dediler bende inandım ve öyle 4-5 ay zaman kaybım oldu sonra üniversite hastanesine gittim 5 seans ESWT şok dalga denen bir cihaza girdim işe yaramadı sonra 2. Ye aynı doktora gittim ve bana bu işin sonu kortizon iğnesi dedi bende tamam dedim yaptı hemen o gün ve gerçekten birkaç gün sonra inanılmaz rahatladım ama 20-25 gün sürdü ve geri geldi ağrı bir süre daha acaba mı psikolojik mi gider mi derken zaman kaybettim. Sonra o doktorda çare yok dedim devlet hastanesinde farklı bir doktora gittim o da bana PRP yapalım dedi iyi gelmeyen insan %5 falan dedi tam 3 seans prp yapıldı topuğumdan acısıda cabası ama o da bana mısın demedi. Tam 23 ocakta randevum vardı işe yaramadı diye aynı doktora gidecektim ki 17 ocakta bilenler bilir kızıma lösemi teşhisi konuldu ve ankaraya geldim. Buradaki stresten koşturmacadan artık sol ayağımda da oluştu aynı ağrılar ve bilkent şehir hastanesine gittim adam ne röntgen ne ultrason hiçbir şeyle bakmadan hani en azından son durum ne bakmadan bana dediki sen zaten yapılacak her şeyi yapmışsın ayağının altında buz şişesi gezdir, dinlen, bir de ortopedik ayakkabı al dedi çok ağrıların dayanılmaz olursa ağrı kesici iç dedi ayakkabı olarak da skechers memory foam tabanlı bir ayakkabısını yazdı önündeki kağıda sanki reçete yazıyor sonra beni çıkarttı.
Yani bu ayaklarımı bir araba parçası değiştiriyor gibi değiştirme şansım olsa bir dk beklemez parası neyse verir değiştirirdim. Ne yapıcam bilmiyorum ama tek bildiğim maalesef dinlenemediğim. Sürekli hastane ve ev arasında git gel yapıyorum ek olarak hayatımız da hemen hemen her şey yasaklı ve kısıtlı olduğu için aynı zamanda çok hijyen odaklı olduğumuz için evde olduğum anlarda da asla oturmuyorum desem yeridir.
Hayat kalitem sıfırın altında bu ağrılar yüzünden ne yapacağım bilmiyorum. Fizik tedavi vs gerçekten zaman isteyen emek isteyen şeyler şu an yapabilir miyim düzenli onu da bilmiyorum ama artık bi çözüm istiyorum. Ömrümün sonuna kadar bu ağrılarla mı yaşayacağım diye de düşünmüyor değilim.
Bilgisi olan böyle bir geçmişi olan biri varsa yardımcı olabilir mi?