Pirasalipuding EsraUmut eğer keserseniz , oyuncaklara ilgi duyacak, kelime haznesi artacak, kitaplara ilgisi artacak, hırçınlığı geçecek, kendi başına hipnoz olmadan yemeğini yiyebilecek, uyku kalitesi artacak … en büyük iyiliği yapacaksınız kısacası
mrscakir EsraUmut kendi tecrübem yok bebeğim henüz çok küçük ama olumsuz bir yanının olacağını düşünmüyorum. Belki ilk zamanlar zorlanırsınız sonuçta alışkanlıklarından vazgeçmek herkes için zordur ama biraz zaman geçtikten sonra her şey çok güzel olur bence. Sadece şunu söyleyebilirim gözlemlediğim kadarıyla ekrana alışmış çocuklar ne tek başlarına nede akranlarıyla sağlıklı ilişkiler kurup oyunlar oynayamıyorlar ☺️
sofyayolda EsraUmut Benim anlamadığım biz bu kadar ekran konusunda hassas davranıp çocuk yetiştiriyoruz ama kreş zamanı ise denildiği gibi ekran izleyen çocuklar hırçın vs ise bizim çocuklarımız aynı ortamda nasıl bulunacak ? Ne yapmalıyız yani bunun için
gizem6767 EsraUmut su 2 gundur tv ye baglandı netflixte guppı vqr onu ızlıyo sureklı oynuyo falan bayramda koydyz tv aramz 1 ay da annemde kalıcam tv zaten aramax ıns boylylık unutur buyukler var onlsrla evın onunde gexmyı sevıyor tv ye vakıt kalmyck sadece yemek yerken tl bakıyo yoksa yemex yemek bıtınce alıyorum zaten
EsraUmut Pirasalipuding zaten sürekli vermiyorum çok zorladığı zaman veriyorum oda en fazla yarım saat 1 saat telefon veriyorum. Normalde izleme süresini doldurup elinden aldığımda tamam derdi ama birkaç gündür hele ki bugün çığlık kıyamet yani zor sakinleştirdim. 4 yaşına girecek bu arada. Ve foruma sormak istedim 0 ekran mı ilerliyorsunuz bu yaşta da.
EsraUmut mrscakir açıkcası etrafımda ekranı yok birtek kardeşi var aralarında 2 yaş var mecbur kalınca açmak zorunda kaldım sınırlı bir şekilde ama son birkaç gündür bağımlısı oldu gibi ve bu durum beni çok üzdü
balkizlar EsraUmut bu yaşta 40 dk izleyebilir normalde… benimki de 5 yaşına girecek bu ay 3 ten sonra okula verdim tv izletmemek için… geçen sene sadece haftasonu 15 dk bu sene yarım saat 40 izlettim… yani bitirişi nasıl yapıyorsunuz pat diye mi kesiyorsunuz… kapatmadan 5 dk kala haber verirseniz çocuk alışır.. her çocuk sınırları zorlar ekran çok cazip onlar için o yüzden mızmızlanması normal.. bir kaç gün taviz vermeyin alışır
balkizlar sofyayolda çocuğunuza aynı zamanda kendisini korumasını da öğreteceksiniz… sadece kreş değil artık yetişkinler de bağımlı malesef.. o yüzden biz kendimizden sorumluyuz
EsraUmut sofyayolda burda tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Bana mı birşey demek istiyorsunuz. Eğer diyorsanız zaten ben vermiyorum demedim günde yarım saat en fazla 1 saat izleme hakkı var. Ama son birkaç gündür ekran konusunda beni zorluyor demek istedim. Forumda diğer annelerden yardım almak istedim.
EsraUmut balkizlar kreşe bu sene bende vereceğim. Ekran konusunda da pat diye kesmiyorum birazcık daha izliyorsun sonra alacağım şarja takalım beraber falan diyorum. Ama açıkcası günde yarım saat bir saat verdiğime bile pişman oldum. Nasıl tamamen bıraktırmalıyım bilmiyorum
sofyayolda EsraUmut Hayır size demedim siz bu başlığı açtığınıza göre duyarlı bir annesiniz ben hiç bunları düşünmeden saatlerce ekran karşısında yetişen çocuklar var ve bunlar yarın okula kreşe başladığında ekran maruziyetil yaşamış çocuklarla bizim çocuklarımız nasıl bir arada olacaklar onu sorguluyorum
balkizlar EsraUmut siz bilirsiniz ama illa kesecekseniz pat diye keseceksiniz ama bence çok da gerek yok bu yaştan sonra kesmeye.. bira sizin de dinlenmeye ihtiyacınız var.. ne izletiyorsunuz ben bölüm bölüm kısa şeyler açınca bölüm bitince kapatıyorum daha kolay oluyor
EsraUmut balkizlar genelde nail baba var onun videolarını çok seviyor blippi gibi. Bilmiyorum dediğiniz gibi ya pat diye keseceğim yada sınırları konusunda konuşacağım
kahvekolik_ Kızım 2 yaşında ve ben ekran veriyorum. Kontrollü bir şekilde verirseniz endişelenmeyin bence. Kızım hem türkçe hem flemenkce 10’a kadar sayıyor, kitaplara çok ilgili.. Yani demek istediğim ekran verirken sizde yanınızda olun ki komple ekrana kilitli kalmasın
EsraUmut kahvekolik_ bende kontrollü veriyorum ama açıkcası her zaman yanında olamıyorum izlerken küçük bide kardeşi var aynı anda birsürü işe yetişmeye çalışıyorum. Bu zamana kadar ekran konusunda beni hiç zorlamadı ama birkaç gündür neden böyle oldu anlamadım
yildiz49_ EsraUmut bizimki 3 yaşında ama 3 aydır tamamen kestik ne TV ne telefon. kelimelerimiz çoğaldı, ikili cümleler başladı, beraber oyunlar oynuyoruz. kitapları yirtardi baktirmazdi şuan beraber bakıyoruz.
duyguerl 15 aylık oğlum var, ekranı ne zaman açtığımı hatırlamıyorum açıkçası. Belki 3 ayı geçmiştir. Ekrana karşı değilim kontrollü olduğu sürece ekrandan da çoğu şeyi öğreniyor çocuklar. Hırçınlık vs ekrandan da olmayabiliyor benim oğlum mesela çok hırçın, oyunlarda vs’de öyle
EsraUmut sofyayolda kusura bakmayın yanlış anladım🌸 sizde düşüncenizde haklısınız onu sürekli bende sorguluyorum. Ama artık sadece kreşte değil parkta, dışarıda gittiğiniz misafirliklerde bu tarz olaylar çok olabiliyor. Nasıl olacak bende düşünüyorum😕