fatmaca1 Arkadaşlar size bir matematik ve Türkçe sorusuyla geldim. Benim bebeğim 3 ay 8 günlük. Eşim ve kayınvalidemin hesabına göre bebeğim 4. Ayının içindeymiş ??? Bende diyorum ki hayır bebeğim 3 aylıkk!!?? Siz ne diyorsunuz
surprizbebe fatmaca1 evet 3 bitti 4üm içinde bu doğru. Ama biten söylenir her zaman. Yaşta da bu böyledir. Demek ki 1 yaşına gelince başlayacak asıl yaş problemleriniz 😆
Umutveannesi fatmaca1 bebeğiniz 3 aylık doğru, ama 4. ayın içine de girmiş oluyorsunuz yani onların söylediği de doğru 😄 bebek 4 aylık deselerdi o yanlış olur. Doldurulan ay söylenir
fatmaca1 Siz yaşınızı soran birine 30 yaşındayım” demek yerine 31 in içindeyim mi diyorsunuz ?? Bu nasıl bir Türkçe
fatmaca1 uakbn0_0 siz diyorsunuz ki “ Bebeginiz 3 ay 8 günlük ancak 4. ayın içinde 22 gün sonra 4. ayı bitirmiş olucak” Hayır 22 gün sonra 4. Ayını bitirmiş değil 4. Ayına girmiş 4 aylık bebek olacak
uakbn0_0 fatmaca1 ayında siz 4 e gireceğini mi düşünüyorsunuz? sayın o halde tek tek bebeginizin dünyada oldugu günleri 30 a bölün sonuca ulasın :)
Marianne fatmaca1 doğru 4. Ayın içinde. 3.ayın içinde değil ki, 3. Ay bitmiş 3 aylık, ama 4 aylık değil. 3 ay 1 haftalık derseniz daha anlaşılır.
uakbn0_0 fatmaca1 yani size anlatmak zor nasıl desem bilemedim ama dediğim yöntemi deneyim günleri sayın 30 a bölün