vy_ biz marketten direkt paket değil de markete bir çiftlikten yapılan yoğurt geliyor onu alıyoruz tabi ki nasıl yapıyor nasıl mayalıyor bilmiyorum ben yoğurt mayalamasını bilmiyorum bu makinadan alıp almama arasında kararsızım bizim yediğimiz yoğurttan mı versem kararsızım şuan size sormak istedim
Kaardelen vy_ Ben yoğurda takılmadım açıkçası ya. Yeri geldi evde yoğurt yapmak için olan tencerem de yaptım yeri geldi hazır aldım onu verdim. Yoğurt için olan makineyi de almak bana saçma geldi.
simseklivekalpli vy_ kendimize yapıyorum zaten ondan verdim hep. Küçük kavanozlara ayrıca mayalamadim
nadidelifora vy_ içimizden insan çıktı bizim yoğurt mayalamak nedir ki onun yanında 🥰 Ben ev yoğurdunu önemsiyorum. Bizim kültürümüzün en değerli besinleri arasında benim için. Aslında yapımı çok kolay bir kaç kez deneyin. Ona özel yapmayın mesela üç litre süt alın. Bir litrelik kavanozlara mayalayin. Ailecek yersiniz mis gibi. Haftada bir yapsanız yeter. Kavanozda olan yoğurt daha güzel oluyor. Açılmayan kavanoz bozulup sulanmiyor. 🫶🏻
meliiii vy_ ben yurtidindayim burda hazır süt olduğu için makina aldım güzel tutsun diye ama Türkiye şartlarında doğal taze süt bulunabiliyor bence öyle alın kendiniz mayalayin. Ben Türkiye de kendi memleketimde bir yoğurt üreticisi yoğurt mayalarken süt tozu koyardı ismini böyle hatırlıyorum yanlış da olabilir ama kıvamlı olsun diye hazır olanlara Allah bilir ne koyuyorlar bu dediğim yerde organik süt ile yapardı ama işte ilkanbir katkı olacak. Alın yapın sizde yiyin bebeğiniz de yesin
vy_ Kaardelen ben yoğurt mayalamayı bilmediğim için kullanışlı mı diye sormak istedim ya makina alıcam yada ben mayalamayı öğrenicem
gamzegem vy_ kiwi markasının kavanozlu yoğurt makinesi var fiyatı da baya uygun ben ondan almıştım çok güzel mayalanıyor ama açıkta süt almamak gerek ne şartlarda olduğu belli değil çok korkarım açıktaki sütten marketlerdeki günlük sütlerden alıp mayalıyorum ben
simseklivekalpli vy_ kilo başına 1 yemek kaşığı yoğurt ayırıyorum. Sütü kaynama derecesine getiriyorum pastörize sut ise. Sonra serçe parmağım 8 sn de hafif yanıyorsa yoğurdu katıp sarıyorum 12 saat sonra dolaba koyuyorum
00998 vy_ ailem köyde yaşıyor hazır yoğurt hiç yemedi kızım 8 aylık. Hayvancılıkla uğraşıyorlar her hafta taze yoğurt,tereyağı,peynir bir de tarlada ilk ne çıkarsa onu yediriyorum . Doktorum da hazır yoğurt çok önermedi zaten.