medost ben 27 aylık yazdırdım. Tek kat olması, yemeğin özenli ve taze olması, psikoloğun her gün kurumda olması, sınıf mevcudiyeti gibi başlıca konular önceliğim oldu. 6 ay kadar araştırdım anaokullarını. Beğenemedim bir türlü. En son baktığım okulu gerçekten çok beğendim. Bir iki tane daha beğendim ama çok uzaktı.
Öncelikle oryantasyon süreci 1 aya yakın sürüyor. Bizim okulumuz Kademli saat arttırma ve ağlamadan bu süreci bitirmeyi hedefledi. Kardeşimin hatası yüzünden 2. Hafta geriye attı süreci malesef. Kardeşimin 4 te alması gerekiyordu uyuya kaldığı için 6 da aldı :/ öğretmeni de 5 te çıkıyordu. Öğretmeni gidince çok etkilendi. Ama 3-4 günlük bir süreç sonrası düzeldi.
Nisanın 20 sinde falan öğretmeni maalesef ayrıldı. Ama çocuklar yeni öğretmene alışana kadar 2 ay kurumda eski öğretmende bekledi. Kademe kademe ayrıldı. Hiç bir sıkıntı yaşamadık o süreçte. Okul çok güzel idare etti. Oğlum şuanki öğretmenine de çok düşkün. Haftasonları dışarı çıkınca ruken bibitmenin evine gitcem diye ağlıyor 🤣😂 ve sakinleştirmesi o kadar zor oluyor ki bazen. Tuğranın evi pis ruken bibtmenin evi mis ben ruken bibitmene gitcem diye ağlıyor 😂
Yani demek istediğim okul yönetimi ve psikolog çok önemliydi benim için. Kademeli ayrılma da çok önemliydi allaha şükür öyle bir okula denk geldik. Benim erkek kardeşim götürüp getirdi oryantasyon sürecinde. Acil işe dönmüştün çünkü. Eve geldiğinde beni görüyordu sonra ben tekrar işe gidiyordum gibi. İlk 1 saat olarak başladı. 2. Gün 2 saat. 3. Gün de 2 saat gitti. Arkasına dönme ve dayısını sorma sayına göre arttırdılar süreci.
Benim kardeşime alışık olduğu için biz çok zorlanmadık ayrılık döneminde. Akşam eve geleceğimi anladı bir kaç gün içinde. Ama ağlamaları illa oldu. Tabi bu okul sürecin oturması 1 ayı buldu.
Biz bezi 24. Ayda bırakmıştık. Bezle ilgili bir durum olmadı ama küçük olduğu için illa kaçırma oluyordu. Bu süreci de çok güzel yönetti bence okul. Ama kaçırma olayı okuldan önce olmaya başlamıştı. Dönemsel bir durum dendi. Süreç düzene girdikçe tamamen bitti. Ara ara hala kaçırdığı oluyor. Oyuna dalınca falan.
Bence çocuk açısından da çok iyi oluyor. İlk ay özellikle anne içinde zor oluyor. Biz eşimle oturup ağlıyorduk eve gelince😂😂 evde yok nasıl kahvaltı yapcaz diye. Şoförüz bu arada sabah akşam çalışıyoruz öğlen evde oluyoruz :/