Kızlar bebeğim yeni 8 aylık oldu ve ben sabahları ve akşamları sadece eg kıda veriyorum. Bazı günler çok yoğun geçiyor bir şey hazırlamaya fırsatım olmuyor yada çok zor geçiyor yani haftada 1 gün ek gıda vermediğim oluyordur kesin. Sizce bu sıkıntı mı? Kendime de yükleniyorum bir gün veremeyince.
Bir de ben instagramda görüyorum anneler günde 3-4 öğün hazırlıyorlar ben valla 2 öğüne zor yetişiyorum onda da 1 çeşit max 2 çeşit bir şey veririm bakıyorum başka anneler 3-4 çeşit hazırlıyorlar tabakları. Sizde öyle mi yapıyorsunuz? Ben BLW yöntemiyle ek gıdaya geçtim yani ben bebeğimi yedirmiyorum onun kendisi yemesine izin veriyorum böyle olunca da haliyle daha çok oynuyor. Ağzına da götürüyor hep ama tabi az yemiş oluyor çünkü yarısından fazlası hep dökülüyor oraya buraya sürülüyor.
Aslında BLW’den yanayım her zaman ama bu instagramda gördüğüm anneler gerçekten bol bol hazırlıyorlar. Çoğunlukla da püre halinde veriyorlar. Ama bence o zaman anne kendisi yediriyordur diğer türlü nasıl mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Örnek olarak sabahları kahvaltı 1 yumurta veriyorum bazen haşlanmış bazen omlet farklı çeşitlerde. Yanına koyarsam birazcık labne yada beyaz peynir. O kadar. Bazı günler de mesela çilekli yoğurt veririm yada muzlu yoğurt. Aklıma hi çeşitler gelmiyor.
Akşam da biz ne pişiriyorsak ona ayırıyorum tuzsuz kısmını ondan veriyorum azıcık. Eğer ona uygun bir şey yoksa akşam yemeğinde bir patates haşlıyorum yoğurtla veriyorum mesela.
Ek gıda tariflere baktığım zaman hep böyle irmikli yada bebe bisküvili yada pirinç unlu lapalar yapılmış içine bazen tahin pekmez karıştırılmış gibimsi tarifler görüyorum. Herkes tabiki bebeği için en iyisini bilir ve farklı yöntemlerle ilerler ama böyle lapa/püre karışımları bana hiç çekici gelmiyor. Ama diğer yandan da içine bir çok şey karıştırılabilir ve bebeğin daha faza besin almasını sağlayabiliriz. Ama zaten BLW yöntemiyle püre yiyemez bebeğim kaşık hakimiyeti henüz oluşmadığı için. Ayyy ne bileyim yardımcı olun please sizler nasıl ilerliyorsunuz günde kaç öğün ve ne şekilde veriyorsunuz?