Tugce2020 Kızlar merhaba kızım iki ayını bitirdi her emmesinde kaç cc anne sütü emmeli bilgisi olan var mı
Sabis42 Tugce2020 bebeğin alması gereken anne sütü bebeğin ağırlığına göre hesaplanır.. 4 kiloluk bir bebekle 6 kiloluk bebeğin süt ihtiyacı ayni değil her ikisi de 2 aylık olsa da.. ikincisi anneden emilen sütü ölçemezsiniz.. bunun yerine aylık alması gereken kiloyu alıyorsa yeterli besleniyor demektir.. yanı siz her ay kilo takibi yapacaksınız.. bildiğim kadarıyla bu dönemde günde 25-35 gram arası kilo alımı ideal..
Tazeanne0134 Tugce2020 benim oğlumda 2 ayını bitirdi 3 gün oldu ben yeri geliyor 1,5 saat emzirdiğim oluyor o yüzden ben pek takılmıyorum çünkü bebeklerimizin bize ihtiyacı var emzirirken hem duygusal bağlarını oluşturuyor hem de karnı doyuyor
Deletedmom196 Tugce2020 neden böyle bişey yapıyorsun sizede bebegede eziyet resmen. Emzirin gitsin. Aylık kilo alımı iyise bebeğinizin mutluysa çişli bez sayısı iyiyse kaç cc içtiğinin ne önemi var. Hani mama içiyor olsa yada saparak veriyorsanız anlarım da emen çocuğun ne kadar içtiğini hesaplamak çokta gerekli değil diye düşünüyorum.
Kusannesi Yani arkadas kaç cc ile doyar mide kapasitesi ne diye sormus. Sağıyor yada emziriyor fark etmez bence, bende merak ettim kaç cc ile doyuyor bu ayda. Benim oglumda 2 aylık
Tugce2020 Kusannesi doktorda bi kere iki saatte bir elli cc dedi diye hatırlıyorum ama emin olamıyorum pınarın sitesinde okudum günde altı yedi kez 60-80 cc gibi bişey diyordu çok yazanlarıda gördüm bilemedim doktora gitmemizede çok var
Mirayimran Tugce2020 bence yormayın kendinizi devamlı emzirin ben ebelerin yada doktorların dediği gibi 2 saatte bir 3 saatte bir olmuyor yani bana uymuyor öyle söyliyeyim devamlı meme talep eden bi bebek 2 saati beklemediği de oluyor 2 saati geçtiğide ben emziriyorum ve mama veriyorum 60/90 arası 2 ay 7 günlük bebeğim doyduğu zaman belli oluyor zaten
Tugce2020 Tazeanne0134 kilo alımı nasıl peki aylık ne kadar aldı ben bi yerde okuduğumda yarım saatten fazla emzirmeyin sütünüz yağlanmaz yazıyordu
Tugce2020 Mirayimran bende mama veriyordum ama memeyi istemez gibi oldu korktum o yüzden emdiğinde kaç dakika sürüyor
Tazeanne0134 Tugce2020 14 şubatta 1 aylık kontrolü vardı 4.100 kilosuydu 53 cm boyuydu bugün gittik 5.400 gr kilosu 57 cm de boyu canım
Tugce2020 Deletedmom196 kilo alımı düzgün değil şimdiye kadar hep az aldı aç kalıyor mu acaba diye düşünüyorum
Deletedmom196 Tugce2020 aç kalıp kalmadıgınj kaç cc içtiğini hesaplayarak anlayamazsın. Her çocuk farklıdır belki 60 cc ile doyar size az gelir yada daha fazla ihtiyacı vardır ama siz fazla içtiğini düşünürsünüz. Deiğim gibi soyup doğmadığını aylık kilo alımından çişli bez sayısından ve bebeğinizi gözlemleyerek anlarsınız.
Tugce2020 Tazeanne0134 bizim kilo kaybımız çok fazlaydı 600 gram kaybetti o yüzden düzgün gitmedi hiç bir hafta aldı bir hafta almadı ortalama beş yüz gram zor aldık