umos_ Kızlar 2.5 aylık şuan kızım. 3. Ay aşılarından bahsedildiğinde çok kafam karıştı🤦🏻♀️ rota ve menenjit aşısı olucak tamam onu anladım. Bunların ikisi de mi özel? Yani 3. Ayda sadece bu iki aşı mı var?
seval868_ umos_ genelde sağlık ocağında yapılan aşılar ile birlikte ağır olmasın diye aşı vurulmayan ayda yapılıyor. Evet İkiside özel aşı rotarix, nimenrix, bexora bu aşılar var yaptırmanız gereken ücretli olarak
nadidelifora umos_ üç ve beşinci ayda rota mecburi. Yani üçüncü aydan sonra rotayı yapmazlar. Vaktini geçirmeden yaptırın. Eczaneden alın sağlık ocağı yapar zaten damla şeklinde. Menenjit planlamasıni doktor yapar. Onu her zaman yaparlar. Zaman yok.
aleyezgn umos_ devlet aşılarıda var devlet aşıları yanlış hatırlamıyorsam 2. Ayda 3 tane bahsettiğiniz aylarda özel olarak menenjit ve rota ücretli sadece oda isterseniz yaptırabilirsiniz ben sadece menenjit yaptırdım
umos_ seval868_ saglık ocagı sadece rotayı eczaneden alır gelirsiniz dedi. Menenjitle ilgili birşey demedi ondan karıştı aklım onu da mı eczaneden alıp götürüp yaptırıcam? Bir de aynı gün mü yapılıyor
seval868_ umos_ düzenli çocuk doktorunuz varsa eğer Menenjit aşılarını onlar yapıyor. Sağlık ocağı sadece rotarix’i yapıyor. Hepsi aynı gün yapılabilir istersen. Rotarix aşısının herhangi bir yan etkisi yok o yüzden yapıyorlar. menenjitleri vurulmadan önce bizim doktorumuz calpol verdi bu sayede ateşlenme olmadı sende öyle yapabilirsin. Bende rotarix’i sağlık ocağında yaptırdım diğerlerini çocuk doktorunda yaptırdım
umos_ seval868_ çok teşekkür ederim o halde menenjit için kendi doktoruma zaten kontrole gidicem o zaman söylicektir 🙏
ayse2_ umos_ bizde şuan 2.5 aylığız roto aşısını bir hafta önce yaptırdık ağızdan içirerek verdiler yan etkiside olmadı evet özel aşı rotayı 3000 aldık
ayse2_ umos_ doktor 2. Ay aşılarıyla birlikte yaptır dedi Ebe de ağır gelmesin diye bir iki hafta sonra yapalım dedi bende araştırdım 6-12 hafta arası normal miş