herseyimcocuk Kumaşından mıdır kalçama yapışıyo , hangi kumaşlar yapışmaz yazlık ferah olsun ama yapışmasın
queen_bee Ay aynı dert bende de var, o kadar sinirleniyorum ki, ne giysem yapışıyor, bence ferace alırken kumaşı yanliş seçtik. Ben ellerimi ıslatıp feracenin altında ne giydiysem ona sürüyorum, elektriklenmeyi önlüyor biraz da olsa, başka da bir çözümüm yok😊
herseyimcocuk queen_bee merkursavascisi_06 ayrobin kumaş pantolon veya ayrobin ferace giyince daha çok oluyo gibi geldi, acaba pamuklu keten pantolon üstüne de medine ipeği ferace giyince yapışmaz mı
merkursavascisi_06 herseyimcocuk sentetik kumaşlar yapışır ama ferace kumaşları da genelde sentetik oluyo, anti statik sprey mi ne bi şey aldım ben geçenlerde tekstil ürünlerimin elektriklenmesinş önlemek için
merkursavascisi_06 herseyimcocuk ikisi sentetik olursa yapışır da biri pamuk olursa daha az elektriklenme olur sanki
Mumine Ferace yapısı sebebiyle pardesü gibi olmadığı için yapışır altına etek giyilmesi gerekir fıkhen
herseyimcocuk Mumine ilk defa duyuyorum ama ben normalde pantolon giymem ferace içine giyerim o bile bol olur kumaş, dış kıyafet varsa içinin bi önemi yok içi belli etmeyecek dar olmayacak şekilde olursa (imamhatip ilahiyat okudum)
Hep_oyle_olur_zaten Yapışan kıyafetler için bir çözüm duymuştum denedim ben faydasını gördüm kıyafetin iç kısmına krem suruyosun elektriklenme olmuyo ( çok değil az şekilde bazı yerlere)
seymolili herseyimcocuk keten pantolonlar, %100 pamuk penyeler, kot pantolonlar yapışmıyor. Bunlarla bile yapışıyorsa feracenin kumaşından olabilir
Mumine herseyimcocuk eğer dış kıyafetin içinde iç kıyafeti diyebileceğimiz vücudu sarmayan hanımların yanında da giyilmesi caiz olan bir kıyafet yoksa dış kıyafet olarak gördüğünüz ferace de iç kıyafet hükmüne girer. Yani sadece elbiseyle dışarı çıkmak gibi olur. Ayrıca eğer dış kıyafetten vücut belli oluyorsa ya dış kıyafet değiştirilmeli ya da içine giyilen iç kıyafet gözden geçirilmeli .. Bende bu hükümleri bilmeden önce taytın üzerine ferace giyip markete gidebiliyordum malesef ögrenince değştirdim