busraaakkk egerki ankrada yasıyorsanız emzirme danısmanına devlete gidin. Cok güzel yardımcı oluyorlar. Baska yerdeyseniz orada da sorgulayın mutlaka. Ve mutlaka o doktoru değiştirin. Belliki annelikten insanlıktan pek nasibi yok. Biraz anlama ya da empati yapma yeteneğine sahip olsaydı kadın ya da erkek farketmez böyle konusmazdı. Şuursuz.
Neyse gelelim meme ucuna. Meme ucunuzun küçük olması emmeyi etkilemiyor. Bazı bebeklerin emme kavrama refleksi kuvvetli olurken bazı bebeklerin zayıf oluyor. Benim bebeğiminde zayıftı. Ve benimde sol meme ucum küçük ama bir sıkıntı yaşamadık 1 yıldır. Sütünüz başlarda az gelmişte olabilir buda normal herkesin bünyesi bir değil benimde çok gelmedi. Sarılıktan ötürü daha cok küçükken eds yöntemine başlamıstık. Orada işime yarayan bir şeyi söyleyeyim size.
Bir sırınga alın. 10 cc filan
Sütünüzü ya da mamayı içine cekin. Bebeğinizin dudaklarını bi sekilde memeye değdirin ve o anda eşiniz siz ya da başkası memenin üstünden yagarcasına sıksın sütü. Ordan gelen sütü emecem diye memeyi tutuyorlar. Kahverengi kısmı tam olarak agzına düzgün alırsa zaten aetmıs olan sütünüzle cok rahat emmeye devam eder. Ben memeye bu sekilde alıstırmıstım. Başlarda zorladı ama emme refleksi geliştikce toparladı. Birde biberondan hemen süt feliyor. Memeden gelmiyor. Önden elinizde sağım yapın ki bebek alır almaz süt gelsin