Kızlar selam. Benim kızım 28 aylık. 1.5 yaşından beri konuşuyor yani normal iletişimde bir sorunumuz yok. Ben konuşunca tuvaleti rahatça hallederiz diye düşünüyordum ama kızımın hiç tuvalete alışacak gibi bir havası yok. Yani bu hazır olma meselesi var ya, sanki hiç hazır değil. Ben de artık bu ay içerisinde başlamak istiyorum. Şimdilik sürekli konuşup anlatıyorum. Gün içinde oyun oynar gibi benim anlattıklarımı taklit edip “anneeee kakam geldi” falan diyor ama gerçek değil gülüyor 😄 Birkaç kere oturttum klozete oturuyor orda da yine gülerek “çiişşş” diyor oyun oynuyor ama yapmıyor tabii. Yani kızım hiç rahatsız olmuyor bezinden, tuvaletinden. Affedersiniz kakasını yaptığında bile rahatsızlık hissetmiyor gibi geliyor bana. Nadiren yaptıktan sonra söyler. Bir de çişi taşınca “ıslandım değişelim” diyor. O yüzden nasıl alışacak bilmiyorum. Bazı işaretler beklemeli miyim? Yoksa bezi çıkarıp başlamalı mıyım? Bezi çıkarıp napıcam onu da bilmiyorum önce illa üstüne yapacak mı sonra ondan mı rahatsız olacak ne zaman çiş yapıyor hiç bilmiyorum ki nasıl anlayacağım kafamda deli sorular