Merhabalar, bebeğim 6. ayında ve ek gıda sürecindeyiz. aslında amacım mesleki olarak öğrendiğim bilgileri anlatabilmek. Sandığımız gibi kavanoz mamalar aslında sağlıksız değil. burası bir güzelleme içermiyor yine de en iyi annesi bilir o bebeğin ancak durum şöyle. kavanoz mamalarda veya marketlerden aldığımız dondurulmuş sebzelerde 24 saat içerisinde hızlıca dondurma veya hızlıca kavanozlama yöntemi uygulanır. bu şu demek bir sebze yada meyve direkt dalından kopartıp yemediğimiz sürece tarladan mutfağımıza ulaşması 24 saat değil günler alır. ancak kavanoz mama veya dondurulmuş sebze meyve ürünlerinde durum böyle değildir. tabii ki içerisinde katkı maddeleri bulunanlardan bahsetmiyorum ancak, her zaman koşulsuz şartsız en sağlıklısı evde olandır diye kendinizi şartlayıp yetersiz hisseden bir sürü anne tanıyorum. Alerji riskine karşın ilk tadımlardan bahsetmiyorum elbette. aklınızda bulunsun illa yoğurt illa evde mayalanması gereken bir şey değildir, merve sebze püreleri en sağlıklı şekilde evde olmak zorunda değil. içinde şeker yazmasının sebebi meyvelerin kendi içinde de şeker olması siz yapsanız da içerisinde şeker var. umarım açıklayıcı olabilmişimdir. süreçte herkese başarılar💗 yine ve yine tekrar ediyorum en iyisini bebeğin annesi düşünür ve karar verir asla eleştirel bir taraftan fikir belirtilmemiştir. sevgiler