mmoz Kızlar bebeğim bir ay beş günlük.3-5 gündür biberonu bıraktırdım. Zaten hiperlaktasyonum var bolca sütüm var sürekli emzirmeye çalışıyorum. Dünden beri bebek çok huysuz ve uyumuyor ve eşim daha demin gelmiş diyor ki söylemiyim söylemiyim diyorum ama bebek aç. Geçen haftaya kadar hem sağım biberon alan hem emzirilen bebek bu hafta aç falan diyor. Zaten dünya kadar çaba gösterdim biberonu bıraktırana kadar. O da öyle söyleyince yıkıldım resmen biberon veya sağım lafı duymak istemiyorum ne geldiyse başıma sağım yapmaktan geldi zaten o yüzden sütüm TAZiklendi hiperlaktasyon oldu. Çişli bez sayısı da gayet iyi ama gerçekten aç mı bebek o yüzden mi uyumuyo
mrscakir mmoz açsa emzirin, emmiyorsa zaten aç değildir belki eşinizde görmüş olur. Henüz çok küçük gazı olabilir, aç olsa bile gazından dolayı emmek istemeyedebilir, sizin sıcaklığınızı istiyor olabilir, memede yada kucağınızda da mı durmuyor.
patimum mmoz her ağlama açlık değil canım gazı vardır. Uykusu vardır. Sıcaklamıştır üşümüştür bi sürü neden var. Belkide sadece kucak istiyordur. Güven arıyor olabilir. Bu dönemde en çok gaz şikayeti olabilir belki aç değilse. Gazını çıkartıyorsa bile yetmiyor onlara benim bebeğim çok gazlı kime sorsan aa alttanda çıktı üstende oh tahatladı derler ama o iş öyle değil ben yine de hep masaj yapardım ne varsa çıksın diye ona rağmen sürekli ağlardı. Doymuyor olsaydı kilo olamazdı ve çişli bez sayısı günlük 4 altında olurdu.
12betul mmoz Benim eşimde lohusalığımı bu yüzden burnumdan getirdi . Kızım kolikti asla uyumuyordu . Aç aç diye diye ama göğsümden süt akıyor . Bak etkileniyorum söyle dedi . Aldım yüzüne sıktım mememi . Sonra hıçkıra hıçkıra ağladım . O oldu sustu . Sizin de çişli bez sayısı . Kilo takibi ile belli olur şu an . Tazyikli geliyor ise süt gaz da yapabilir
hifam18__ mmoz canım bence sütünü sağmayı bırak artık eğer ki bebeğin emiyorsa sağma yapma sağım yaptıkça süt tazyikleniyor ben sağımı bıraktım sütüm biraz düzene girdi hissediyorum sağım yaptığım zaman sütüm tazyikli geliyordu ve bebeğim ne zaman beni emse aşırı derecede kusuyordu şimdi kusması da düzeldi kussa bile çok az kusuyor yada direk çıkartmıyor yaramış şekilde pütürlü kusuyor önceden olduğu gibi sütü su gibi çıkartıyordu
mmoz mrscakir kucağımda ve memede duruyor emiyor da ama sanırım beni emdiği için gaz yapıyor dün mesela şelale gibi kustu
srcayse Sütün varsa çişli bezi yeterliyse doyuyordur. Hiç kendini üzme her ay doktora gidiyoruz tartılıyor gelişimine bakılıyor. Bir ay az kilo alsa bile hiç bişeycik olmaz. Sütün tazyikli olduğu için gaz yapıyor olabilir. Her emzirmeden önce karnına masaj yap. I love you masajı çok güzel gaz çıkartıyor. Aç karna masaj yap ki kusmasın. Bi de kendisi bırakınca memeyi çok ısrar etme bu sefer mide taşıyamıyor kusuyor. Ben az besleniyor diyip ısrar ettiğim ay en az kilo aldığı aydı. Eşinle de hassas olduğun konuları paylaşmanı tavsiye ederim. eminim iyi niyetle söylemiştir ama bizim gibi düşünemedikleri için alınıp gücenmemizi anlayamıyorlar.
mmoz srcayse çok sağol canım dediğin gibi yapayım.Mesela meme için ağlamasa da ağzı kurumuş gibi şapırdatıyor ben de diyorum ki acıktı herakde ve dayıyorum memeyi ve alıyor.Halbuki dr ağlayınca ver dedi ama ağlamıyor