momofalya 13 aylık bebeğim var çevremizde de yakın aylarda çok bebek var ve sürekli aynı ortama giriyoruz kızım uyumlu bir çocuk yaşıtlarını gördüğünde güler iletişim kurmak ister ama diğer bebekler doğal olarak bilmedikleri için vuruyor ya da elindeki oyuncağı almaya çalışıyor bu durumda kızım sadece ağlıyor. Yaşıtları gibi vurmayı bilmiyor. Tabii ki vurmasını istediğim için değil. Ama aklıma takıldı çevremizdeki tüm bebekler bu eylemi gösterirken acaba kızım neden göstermiyor. Bu eylem gelişimin bir parçası mı acaba. Çünkü gözlemlediğimde hepsi yapıyor. Yoksa ben bu halinden çok memnunum ve hep bu şekilde devam etmesini isterim kimseye vurmasın zarar vermesin. Ama annelik işte saçma sapan düşüncelere girip acaba diyorsunuz. Sizin bebekleriniz nasıl benim ki gibi vurma eylemi yok mu var mı merak ettim
gg3848 momofalya benim kızımda kimseye vurmaz çevremde gördüğüm hiçbir bebekte de vurma eğilimi yoktu gayet normal bence🤗
bazinga momofalya benim kızım da hiç vurma itme bilmezdi. şu an 32 aylık hala öyle. oyun oynasın, paylaşsın, oyun kursun, oyununa dahil etsin ister. karşıdan itme, vurma, paylaşmama davranışlarını görünce de gücenir niye böyle yapıyor diye.
3kedili2bebekli momofalya benimkilerin de yok hatta bu yüzden çok ezildiler hala daha eziliyorlar artık 2.5 yasindalar biraz olsun kızım kendini savunur hayir hayır der iter kaçar ama yine de biri çok ısrar eder yada ağlarsa elindekini verir oğlum daha da pasif elinden bir şey alininca direk benden ister çok kibarca ister ama ağlamıyor tepinmiyor karşıdaki çocuğun annesi başka bir şeyle oğlumu kandırmaya calisir bu durum beni aşırı üzüyor evet çok uyumlular pedagog bile şaşırdı ikizler bu kadar uyumlu olmaz normalde dedi oyun grubunda öğretmenler çok tebrik eder çok severler çocuklarımı uyumlular akıllılar diye ama artık en yakınımdakilerden bile çocuklarım sırf bir sey için aglamiyor yada başka bir şeyle kolay ikna oluyor diye ezilmesinden sıkıldım ama duruma da engel olamıyorum biraz düzelir kendileri savunur gibi oluyorlar sonra yine ayni ben kibar olsunlar merhametli olsunlar simarklik yapmasinlar isterken herkesin şımarık çocuğunun kahrını benim cocuklarim çekiyormuş gibi hissediyorum biri vursa bile en fazla iter uzaklastirirlar çok abartmisim bu durumu
miabel9 19 aylık kızım aynısı. Sosyal, güler yüzlü yolda bir bebek veya yaşıtını görse yanına gidip güler bebek der büyükse abi veya abla der sonra cici yapar. Oyun evinde yaşıtlarından tepki gördüğünde döner bana bakar ağlar . Asla tepki vermez ne oyuncağı alır ne de vurur. Ben de bu duruma içten içe üzülüyorum vurmasın tabi ki ama ağlamasını da istemem. Diğer cocuklara göre cok naif kalıyor 🥹 saçma gelecek belki yaşı daha çok küçük biliyorum ama üzülüyorum
momofalya gg3848 bizimde çevremizdeki tüm bebekler vuruyor 🥲 bende normal olduğunu düşünüyorum ama içten içe niye diye soruyor insan ☺️
mislina734_ Bebegin karakteri her bebek elbette ayni olmuyor ama bazı ailelerin yetiştirme tarzı da önemli burda biz çocuğumuza (benimki büyükte 4,5 yaşında) vurmanın yanlis bir sey olduğunu söylüyoruz bir cok aile bunu yapmıyor ustune bir de bunu ovunc kaynağı haline getiriyor sosyal hayat maalesef bu degil çocuk ortam girdiğinde farkediyorsun hickimseye vurmasin evet ama birisi vurduğundada en azından kendini savunabilecek kadar az da olsa bir karşılık versin kendini korusun önemli olan. Tabi 19 aylik bebek için demiyorum onlar cok daha küçük zaten :)
momofalya mislina734_ bende bunun açıkçası biraz evde gördüğü ya da yetiştirilme tarzı ile alakalı olduğunu düşünüyorum yanlış anlaşılmasın kimse çocuğunun vurmasını istemez ama evde gördüğü ufak bi hareket çocuğu buna itebilir yine de anne olarak çocuğumun sürekli vurulup itilip sessiz kalması içime bi nebze dokunuyor 🥲
momofalya 3kedili2bebekli demekki bu çocuğun karakteri ile alakalı ne kadar üzülsekte ilerideki davranışlarına iyi bir şeydir diye düşünüyorum
nnoktaa momofalya oğlum 13-14 aylıkken arkadaşımın oğlu(bizden küçük) itip kakıp elindeki oyuncağı alırdı. Hiç müdahale etmedim. Kendini korumasını savunmasını öğrettim. Zamanla elindeki oyuncağı istemiyorsa vermemeyi öğrendi. Kendisine vurmaya çalışınca da eliyle engelledi ya da sırtını dönerek gitti.
babyisleeping momofalya oğlum 14 aylık henüz dışarıdan bir bebek vurmadı vursa ne tepki verir bilmiyorum. Bebeğimde sadece saç çekme var diğer bebeklerin saçlarını çekebiliyor ama tabi daha anlamadığı için. Cici yaptığını sanıyor karşısındakinin canı yanacağını hesap edemiyor zarar vermek amacıyla yapmıyor
momofalya babyisleeping zaten hiçbir bebeğin bunu zarar vereceğini bilerek yaptığını düşünmüyorum tamamen refleks gibi bir şey onlar için ama bu davranışları yaptığında sınır koymamız lazımmış geçen öyle okudum bir yerde ya diğer bebeği ondan uzaklaştırmak ya da yanlış olduğunu anlatmak. Yoksa daha çok küçükler bilerek zarar veremezler ki ❤️