bebegimatd Tabi ki, de 🌺. Ben diyet yapmadım, çünki ilk 5 hafta anne sütü verebildim zaten, sonra sütüm olmadı, mamaya geçtik. Öncesinde de sütüm az olduğu için mama + anne sütü diye devam ediyorduk. 8 haftalıkken teşhis kondu. Alerji için özel mamaya geçtiğimiz zaman bebeğim rahatladı, öncesinde karın ağrısı oluyordu sanırsam, çok ağlıyordu. Ama tamamen belirtilerin yok olması 1-2 hafta gibi oldu. Sonra zaten özel mamayla devam etdiğimiz için sorun olmadı. 4-cü aya geldikde ise bebeğe ek gıdalar vermeğe başladım ama tattırmak amaçlı. Günde 1 kez sabahlar 1-2 kaşık veriyordum, suda pişirip, blenderdan geçirip biraz da suyundan ilave ediyordum 3 gün aynı meyve ve ya sebzeni veriyordum, bu zaman bebeği kontrol ediyordum alerjik reaksiyon veriyormu diye. 6 aya kadar böyle devam etdi ve sadece 1 meyve ve ya sebze veriyordum, karıştırmıyordum, 6 aydan itibaren ölçüleri de git gide artırdım. Daha sonra bir kaç tanesini karıştırıp verdim. Şu an süt ve ya diğer besinlere alerjisi yok henüz. 9 ay itibari ile zaten normal mamaya geçtik.