umos_ Kızlar herşeyi denedim doktorumuz da 4 gün kaka yapamazsa 4. Gün fitil ver dedi. Çünkü artık 4. Güne girdiğimizde gece çok kötü sancısı oluyo aslında 3. Gün geceden başlıyo ama mecbur 4ü bekliyoruz. Alışkanlık yapar fitil kaka yapamaz diyolar başına gelen var mı acaba 2 aylık olmak üzereyiz. İlerde fitil yüzünden bi sorun yaşar mıyız?
betul912_ umos_ ne kadarlik bebeğiniz sadece anne sütü mu, alerji olabilir mi, mama alıyorsa mama değiştirebilirsiniz komşumun oğlu iki hafta yapmadı iki aylık doktor anne sütü alerjisi demiş diyet yapicakmis
gzd_nhr umos_ biz 2 aylığız 1 aylık olduğundan beri 3 günde 4 günde 1 yapıyor doktor normal diyor. Ben 4.günü bulursa kulak pamuğuna zeytinyağı sürüp uyarıyorum çünkü çok rahatsız olduğu zaman beni emmiyor 3.gün bazen 2.gün emmemeye başlıyor mecbur kalıyorum.meme+mama ilerliyoruz
yarensl umos_ bizde hem mama hem anne sütü içiyorduk bebeğim 4 gün kaka yapamadı fitili ordadan kesip verdim bebeğime hemen yaptı rahatladı ve sonrasında düzenli şekilde kakasını yapmaya devam etti bi daha kullanmadım sürekli kullnımda alışkanlık yapar çocuk rahatsız oluyorsa bir kere verince alışkanlık yapmaz diye biliyorum
gizem195_ umos_ ben küçükken doktor koy demişti benim bebeğim sadece mama alıyordu günde 3 veya 4 mamasına koyuyordum çok koymayın tadı değişirse mamayı sevmez
gizem195_ umos_ mama miktarının suyunu da fazla koyabilirsiniz diyelim 2 ölçek mama yapıyorsanız suyunu 2 ölçekten fazla koyun
elifbebecik umos_ hergün mamasına zeytinyağı koyabilirsiniz birkaç kez. Biz öyle yapıyorduk. Ama çok değil tabi çay kaşığının ucu ile koyuyorduk. Bir de probiyotik kullanıyor musunuz? O da bağırsakları güzel çalıştırıyor bence
Aklimideliricem 3-4 gün normal süreler 10 güne kadar normal diyorlar benim oğlumda geç yapardı 1 haftada sıkışmaya başlardı. 4günde bir fitil verilmez yani alışır gerçekten ama sürekli karnına masaj yapın mamasına azıcık zeytinyağı koyun. Ben totosuna da zeytinyağı sürüyordum elimle oraları yumuşattığına inanıyodum yani
umos_ Aklimideliricem bende zeytinyağı sürüyodum arada ama artık her gün yapıcam sanırım. Kızım 4. Gün artık mahvoluyo yapamıyoda uyumuyoda gece başlıyo aglamaya o yüzden doktorumuz fitil at demişti ama artık atmicam 2 kere attım bu zamana kadar artık bırakıcam kendi yapması içinde işte ağlamasına o sancısına dayanamıyorum🤦🏻♀️
ikicocukbirannee umos_ bizimde kabız çok zorlanıyordu 44 günlük mama içiyor doktorum 1 çay kaşığı zeytinyağını mamasına kat dedi. Ben sabah ve akşam katıyorum rahat yapıyor. Birde karnına yağ ile masaj yapıyorum rahatlıyor
arzu38arzu umos_ 2 aylıksa 10 güne kadar normal diyor doktorlar ya 4 günde fitil vermeyin. Masajını hareketlerini yaptırın zeytinyağı verebilirsiniz ama fitil bence son çare
umos_ arzu38arzu işte 3. Gün sancılar başlıyor 4. Güne girdiğimizde gece artık aglamalar ıkınmalar sancılar başlıyo mahvoluyo. Ama artık çogu kişi zeytinyağı kullanıyormuş mamasına azar azar zeytinyağı katıcam belki onunla toplarız🤷🏻♀️