tunabebekh saatlerini de çocuk belirliyor. Siz daha doğru takip etmeyi öğreniyorsunuz sadece. Uyku eğitmenlerine göre benim -atıyorum- 15. ayda tek uykuya geçmem gerekiyordu ama benim oğlum 12 ayda tek uykuya geçti. Ben inatla iki uykuyu sürdürmeye çalışıyordum çünkü diyorlar ki 12 ay erken bunun için ama oğlumu takip ettiğimde fark ettim ki hayır tek uyku istiyor. Veya burada uyku eğitimi alan başka bir arkadaş var diyor ki sabah uyandıktan 5 saat sonra uykuya geçsin hayır benim oğlum o kadar dayanamıyor neden zorlayayım ki benim oğlumun uyku aralıkları sabah 4.5 saat akşam 6 saat kendi belirledi bunu. Bence uykuya geçişleri de böyle. Çok uzun bir süre ayakta dururken çocuğumu kucağımda salladım. Hiçbir zaman ayakta sallanmak istemedi mesela ama ayakta kucakta sallıyordum. Gün geldi o şekilde uyumamaya başladı. Gazı vardı muhtemelen sallanmak rahatlatıyordu gazı bitince rahatladı çocuk farklı bir pozisyona geçtik. Ha ben alışkanlık olayına da inanıyorum şu an emerek uyuyor ve emmesi alışkanlık, yani sizin çocuğunuzda da sallanmak alışkanlıktır buna da inanıyorum. Ama bırakacağı zamanı şekil a’da olduğu gibi siz değil çocuğunuz belirliyor.