Lazziya23 otizmle ilgili ne yazmışım? Benim otizimi kast ettiğimi nerden çıkardın onu anlamadım. Burda ekran maruziyetiyle otizmi bir tutan bir çok anne var zaten. Onun çocuğuna bir etkisi olmamış olabilir ama ekranın, ekran maruziyeti yaptığı belli bir şey. Uzun süreli ekran maruziyetinin dönüşü nasıl oluyor açıklamak istersen dinlerim. Eğitimi tam olarak Otizmle bir tutuluyor sonuç itibariyle. Yani etkisi var mı yok mu? Ne açıdan baktığına göre değişir. Doğuştan itibaren sürekli ekran izleyen çocukta sence otizm var mıdır yok mudur 😃 ekran maruziyeti ilerlediğinde otizme dönüyor. Çevremde de var. Gerçi otizmse bile anlayamazsın tabi bunu. Yani ekranın etkisi var ama direk yapıyor denmez. Araştırmanı düzgün yapmanı öneririm. Ordan burdan duyduklarınla değil.
Parça parça 1 saat ekran elbette izletilir. Ama bu forumda ekranı açıp önüne tüm gün koyan çok fazla anne var. Ve bunları okuyup daha çok cesaret alan, vicdan rahatlatan. Ve ayrıca evet bu tarz annelerin çocuklarının hakkına girer. Aaa onun çocuğunda bir şey olmamış aman bir çok olmaz ben rahatlıkla vereyim diyecek potansiyelde anne var. Çevrenizde böyle insanlar yoksa anlamamanız normal. Ben fazlasıyla gördüm. Yani yargınızı direk o anneler üzerinden iletletin benim üzerimden değil.
Ayrıca konuda bir soru yok.Sen ne anlatıyorsun ya. Bu arada oğlum 33 aylık. Ve 1-2 ay ekran izlemeyle de ekran maruziyeti olmaz. Araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yargılayıcı yorum yapma derim.